Η κινητοποίηση ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 23 Ιουνίου, στις 06:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί αύριο, Τρίτη 24 Ιουνίου την ίδια ώρα
Κλιμακώνεται η απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η οποία προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία στα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία της γραμμής Πάτρας – Ηγουμενίτσας – Ιταλίας.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 23 Ιουνίου, στις 06:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί αύριο, Τρίτη 24 Ιουνίου την ίδια ώρα.
Η απεργία αποτελεί συνέχεια του πολύημερου αγώνα που πλέον εισέρχεται στην 8η ημέρα, με τους ναυτεργάτες να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν «μαχητικά και ανυποχώρητα» μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Κατά την απεργιακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, τα μέλη της ΠΕΝΕΝ εξέτασαν την έως τώρα πορεία της απεργίας και προχώρησαν στην κατάθεση τροποποιημένης πρότασης προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).
Αξιοσημείωτο είναι ότι η νέα 24ωρη απεργία δεν προσβλήθηκε δικαστικά από τον ΣΕΕΝ και τις ναυτιλιακές εταιρείες, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, αποσύρθηκε το μέτρο απαγόρευσης εισόδου του προέδρου της ΠΕΝΕΝ στο λιμάνι της Πάτρας και στα απεργούντα πλοία – ένα μέτρο που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
«Επιμένουμε – παλεύουμε και απαιτούμε να δοθούν λύσεις στα δίκαια και ώριμα αιτήματά μας. Υπεύθυνοι και υπόλογοι για την πρωτοφανή αναστάτωση που έχει προκληθεί στην δρομολογιακή γραμμή της Αδριατικής είναι οι ακτοπλόοι – κυβέρνηση – ΥΕΝ» τονίζει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ. Το ναυτεργατικό σωματείο ανακοίνωσε ότι έχει ήδη γνωστοποιήσει επισήμως τον αριθμό και τα ονόματα του προσωπικού ασφαλείας που θα επιβλέπει τη διαδικασία κατά τη διάρκεια της απεργίας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CNN: Ο πόλεμος φέρνει κρίση νερού στη Μέση Ανατολή
- Ιράν: Περισσότεροι από 3.000 νεκροί μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ρίχνει στην αγορά 411 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για να φρενάρει το ράλι των τιμών
- Το άκαρπο κάλεσμα Τραμπ για διεθνή φύλαξη των Στενών του Ορμούζ και ο ρόλος της 31ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών καθορίζουν την επόμενη φάση του πολέμου
- Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: «Ο Αλί Χαμενεΐ θεωρούσε ακατάλληλο τον γιο του Μοτζτάμπα για ανώτατο ηγέτη του Ιράν»
- Διήμερη επίσκεψη Δένδια στο Λονδίνο – Συναντήσεις με τον Βρετανό ΥΠΕΞ και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας
- Ιρανός ΥΠΕΞ: Το Ιράν «ποτέ δεν ζήτησε» κατάπαυση του πυρός ή διαπραγματεύσεις
- Eπιθέσεις κατά των Φρουρών της Επανάστασης και της μονάδα Μπαζίτζ στο Ιράν πραγματοποίησε το Ισραήλ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








