Πολιτική

Περιφέρεια Αττικής: Υποψήφια με τον συνδυασμό Γιώργου Πατούλη η Βάσια Παναγοπούλου

«Υποδέχομαι στην οικογένεια της Νέας Αρχής μια καταξιωμένη ηθοποιό και σκηνοθέτη, που έχει διακριθεί στον χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης», δήλωσε ο περιφερειάρχης

Ο περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική» Γ. Πατούλης ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Βάσιας Παναγοπούλου ως υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Βόρειου Τομέα Αθηνών στην Παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική».

Η κα Παναγοπούλου είναι ηθοποιόςσκηνοθέτης και μεταφράστρια. Έχει αποφοιτήσει από τη δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης» και από το 2009 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια της Θεατρικής Σκηνής «Ανδρέας Βουτσινάς». Για χρόνια υπηρέτησε την τέχνη συμμετέχοντας σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες καταξιωμένων σκηνοθετών, που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό. Παράλληλα, συμμετείχε και σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές, ερμηνεύοντας με επιτυχία κωμικούς αλλά και δραματικούς ρόλους.

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, ο Γ. Πατούλης την καλωσόρισε στην ομάδα της Νέας Αρχής, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο πολιτισμός είναι συνυφασμένος με την ευζωία και την ποιότητα ζωής.

Η Βάσια Παναγοπούλου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Συνεργάστηκε με τους κορυφαίους σκηνοθέτες Μίνω Βολανάκη, Ανδρέα Βουτσινά, Ρούλα Πατεράκη και άλλους στο θέατρο. Παράλληλα, έχει σκηνοθετήσει και μεταφράσει πολλά θεατρικά έργα.

Στον κινηματογράφο έπαιξε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες «Ο Μελισσοκόμος» και «Το μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και σε άλλες ταινίες, επίσης πρωταγωνίστησε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.

Έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με τις θεατρικές επιχειρήσεις και είναι εκλεγμένη γραμματέας της ΠΕΘ (Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου). Τέλος, υπήρξε κήρυκας Εθελοντισμού για τα Special Olympics Hellas 2011. Είναι μητέρα 3 παιδιών.

close menu