Σήμερα σύσκεψη ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΑΕΥ στο Υπουργείο Ενέργειας
Χωρίς προβλήματα και ομαλά κύλησε η διαδικασία των περικοπών έγχυσης των ΑΠΕ στο σύστημα την Κυριακή 6 Απριλίου αναφέρουν πηγές των Διαχειριστών στο Financial Report, καθώς τελικά επικράτησε το κατέβασμα του διακόπτη μεταξύ 11.00-16.00 την Κυριακή όπως είχε προειδοποιήσει ο ΑΔΜΗΕ για αυξημένη επιφυλακή των αυτοπαραγωγών.
Σήμερα γίνεται επίσης η πρώτη συνάντηση ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΑΕΥ στο Υπουργείο Ενέργειας για την αξιολόγηση των πρώτων αποτελεσμάτων και τη λήψη προληπτικών μέτρων ενόψει του Πάσχα σε δύο Κυριακές.
Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο, ο ΑΔΜΗΕ είχε δημοσιεύσει προειδοποίηση για αυξημένη επιφυλακή για τον πλήρη περιορισμό ισχύος των σταθμών ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ του Δικτύου Διανομής που ανήκουν στην Ομάδα Β για τη χρονική περίοδο μεταξύ 11.00-16.00. Εκτός από αυτές τις προειδοποιήσεις που δημοσιεύονταν στον επίσημο ιστότοπο του ΑΔΜΗΕ, εμπρόκειτο να σταλεί sms το πρωί της Κυριακής στους αυτοπαραγωγούς της Ομάδας Β.
Παραμένει, όμως άγνωστο από τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ 3.7 GW των σταθμών ενέργειας της Ομάδας Β, όπως είχε αναφέρει το Financial Report σε προηγούμενο ρεπορτάζ, πόσοι τελικά αυτοπαραγωγοί ανταποκρίθηκαν στο αίτημα και πόσες γιγαβατώρες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή της διαδικασίας περικοπών αλλά και τα επικείμενα μέτρα ενόψει του Πάσχα αναμένουμε από την συνάντηση των δύο διαχειριστών με τη ρυθμιστική αρχή και το Υπουργείο Ενέργειας.
Παράλληλα, το ψαλίδι στις ΑΠΕ χθες συνοδεύτηκε με την εμφάνιση μηδενικών τιμών στην DAM για 6 συνεχόμενες ώρες . Επομένως, για τις συγκεκριμένες ώρες, για όσα έργα έχουν σύμβαση ΣΕΔΠ (Σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης Διαφορικής Προσαύξησης), οι περικοπές δεν είχαν οικονομικό αποτέλεσμα – καθώς δεν θα αμείβονταν ούτως ή αλλιώς για την παραγωγή τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Μπιν Σαλμάν έταξε στον Τραμπ 1 τρισ. δολάρια επενδύσεις από Σ. Αραβία στις ΗΠΑ
- Μερτς – Μακρόν: Να απεξαρτηθεί ψηφιακά η Ευρώπη από ΗΠΑ και Κίνα
- Lamda: Στις 19 Νοεμβρίου η διαπραγμάτευση των 500.000 ομολόγων στο Χρηματιστήριο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Δεύτερο σερί απωλειών – Σε χαμηλό ενός μήνα ο Stoxx 600
- Cloudflare: Αποκαταστάθηκε το Ίντερνετ μετά από 4 ώρες
- Εορταστικό ωράριο 2025: Πότε ξεκινάει, πώς θα λειτουργούν τα μαγαζιά
- e-ΕΦΚΑ: Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση σε πάνω από 10 εκατ. καρτέλες ενσήμων
- Χάρης Δούκας: Επιστολή στον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ για δημοτικά τέλη και κλειστά ακίνητα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









