Οι περιορισμοί αφορούν στα αεροδρόμια της Μπολόνια, του Μιλάνου Λινάτε, του Τρεβίζο και της Βενετίας
Περιορισμοί στην προμήθεια καυσίμων για τα αεροπλάνα εφαρμόζονται σε 4 αεροδρόμια της Ιταλίας.
Οι περιορισμοί θα ισχύουν στα αεροδρόμια της Μπολόνια, του Μιλάνου Λινάτε, του Τρεβίζο και της Βενετίας έως τις 9 Απριλίου, όπως αναφέρεται σε NOTAM.
Η Air BP Italia, ένας από τους κύριους φορείς εκμετάλλευσης καυσίμων, εξέδωσε ενημερωτικό δελτίο προς τις αεροπορικές εταιρείες ενημερώνοντάς τες για τους περιορισμούς, αναφέρουν δημοσιεύματα ιταλικών μέσων ενημέρωσης.
Ο Πιερλουίτζι ντι Πάλμα, πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής πολιτικής αεροπορίας ENAC, δήλωσε στο ANSA ότι ο περιορισμός προέρχεται από την αύξηση της κυκλοφορίας λόγω Πάσχα και όχι από τον τρέχοντα αποκλεισμό του Στενού του Ορμούζ, αλλά προειδοποίησε ότι μια παρατεταμένη διακοπή των διαδρομών των δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο θα μπορούσε να έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις αργότερα την άνοιξη.
Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν διατηρήσει μέχρι στιγμής τα ιταλικά τους δρομολόγια ανέπαφα, αλλά αρκετές ενεργοποιούν σχέδια έκτακτης ανάγκης, όπως η μεταφορά καυσίμων με βυτιοφόρα από εσωτερικές αποθήκες, η λήψη επιπλέον καυσίμων σε εισερχόμενους τομείς ή ο προληπτικός περιορισμός των φορτίων επιβατών για να παραμείνουν εντός των ορίων βάρους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ξεπέρασαν τις 2.900 οι παραβάσεις του ΚΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία τον περασμένο Μάρτιο
- Βροχή προστίμων από την ΑΑΔΕ για 50.000 παραβάσεις και εκατομμύρια ευρώ κρυφών εισοδημάτων
- Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη
- Η Google απελευθερώνει το Gemma 4 και διευκολύνει τους προγραμματιστές με νέα άδεια χρήσης
- Σπάει κάθε ρεκόρ η πρωτοφανής διακοπή πρόσβασης στο ίντερνετ στο Ιράν
- Επιδείνωση των οικονομικών συνεπειών του πολέμου βλέπει η Washington Post
- “Φαρμακερό” εξώφυλλο του Economist για τον Σι Τζινπίνγκ και τον Τραμπ
- Υποχρεωτική άδεια από τον στρατό για τα ταξίδια των ανδρών 17 έως 45 ετών στη Γερμανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








