Μετά την αρχική πτώση που ξεπέρασε το 2% μετά τις 12.00 η πτώση του Γενικού Δείκτη είχε περιοριστεί σε κάτω του 1%
Οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζουν να υποχωρούν αλλά με μικρότερο ρυθμό σε σύγκριση με την απότομη πτώση κατά το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Το ίδιος συμβαίνει και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όπου ξεκίνησαν με πτώση 1% και τώρα παρουσιάζουν μικρότερη από -0,20%.
Ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα, που αρχικά υποχώρησε σε ποσοστό άνω του 2% περιορίζει τις απώλειες. Βγήκαν αγοραστές κυρίως στις τράπεζες αλλά και στις άλλες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης είχαν απώλειες άνω του 3% με αποτέλεσμα λίγο μετά τις 12.00 ο Γενικός Δείκτης να υποχωρεί -0,88% στις 1.126,79 μονάδες. Προηγουμένως είχε προσεγγίσει κατώτατη τιμή τις 1.113,10 μονάδες.
Η Eurobank που αρχικά έχανε πάνω από 3% βρίσκεται στο -1,24% με την τιμή της μετοχής στο 1,397 ευρώ. Σήμερα Δευτέρα η Eurobank ανακοίνωσε ότι αγόρασε από το ΤΧΣ το 1,4% του μετοχικού της κεφαλαίου με τιμή 1,8 ευρώ ανά μετοχή.
Την αγορά στηρίζει και η άνοδος της μετοχής της Coca Cola HBC,η οποία ενισχύεται 1,56%.
Οι πιέσεις συνεχίζονται στην Aegean -2,7% που επηρεάζεται από τον πόλεμο στο Ισραήλ και τον φόβο των ταξιδιωτών για μείωση των ταξιδιών, στην Μυτιληναίος -2,35%, στην Motoroil -1,94% και στη ΔΕΗ -1,76%.
Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης σημαντικές (-3.74%) είναι οι απώλειες της Intrakat.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν και τεχνολογία
- Πράσινο φως από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το νέο «Καραϊσκάκη» του Μαρινάκη
- Χαβιέ Τέμπας κατά FIFA: «Καταστρέφει την ποδοσφαιρική βιομηχανία, να παραιτηθεί ο Ινφαντίνο»
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 22 – 07 – 2026
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Ανακοίνωση – Εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά των νέων μετοχών
- Η Πειραιώς επιβραβεύει τις πληρωμές με IRIS Payments στα POS
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Ανακοίνωση – Έκβαση της Συνδυασμένης Προσφοράς
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν αν οι Χούθι αποκλείσουν την Ερυθρά Θάλασσα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








