Η απόφαση της ΕΕ να αναστείλει πλήρως τη συμφωνία διευκόλυνσης θεωρήσεων εισόδου με τη Ρωσία είναι «γελοία», σχολίασε σήμερα το Κρεμλίνο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η Μόσχα εξετάζει τώρα τρόπους να απαντήσει.
Χώρες της Βαλτικής και της βόρειας Ευρώπης ασκούσαν πιέσεις να απαγορευθεί πλήρως η έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους τουρίστες που θέλουν να εισέλθουν στην ΕΕ.
«Αυτό είναι κακό για τους Ρώσους, διότι θα χρειάζεται περισσότερος χρόνος και θα είναι πιο δύσκολο να εκδίδουν βίζα», σχολίασε ο Πεσκόφ. «Πρόκειται για μία ακόμη γελοία απόφαση σε μια συνεχιζόμενη σειρά παραλογισμών», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα απαντήσει λαμβάνοντας αντίστοιχα μέτρα, εξηγώντας ότι η απόφαση της ΕΕ θα «κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη και για τους Ευρωπαίους» και ότι η Μόσχα θα απαντήσει με τρόπο «που εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά της».
Παράλληλα ο Πεσκόφ κατηγόρησε την ΕΕ ότι θέτει εμπόδια στη λειτουργία του ρωσικού κολοσσού ενέργειας, της Gazprom, μία ημέρα αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη λόγω εργασιών συντήρησης στον αγωγό Nord Stream.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξήγησε ότι η κατάσταση με τον Nord Stream 1 είναι δύσκολη και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μόσχα στην εύρεση εξοπλισμού για τη συντήρησή του οφείλονται στις κυρώσεις εναντίον της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόθεν έσχες Ιωάννη Λοβέρδου: Εκτεταμένες οφειλές, αλλά και ποσά με αρνητικό πρόσιμο που δεν μπορεί ερνηνευτούν
- Πόθεν έσχες Ζωής Κωνσταντοπούλου: Εισοδήματα 79.467 ευρώ, 8 ακίνητα και χωρίς δάνεια
- Πόθεν έσχες Μακάριου Λαζαρίδη: Εισοδήματα 82.756 ευρώ, επενδύσεις 171.929 ευρώ και δάνεια 140.828 ευρώ
- Morgan Stanley για τιμές πετρελαίου: «Κούρσα με τον χρόνο» στα Στενά του Ορμούζ
- Πόθεν έσχες Θοδωρή Ζαγοράκη: Εισοδήματα 185.328 ευρώ, καταθέσεις 115.372 ευρώ και δάνεια σχεδόν μισού εκατομμυρίου
- Σε τροχιά συνεργασίας η Apple με Intel και Samsung για τους επεξεργαστές M
- Συντάξεις Απριλίου: Παραμένει το χάσμα δημοσίου – ιδιωτικού τομέα με 1.378 έναντι 793 ευρώ (+586 ευρώ)
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Παραμένει πρόεδρος ο Θοδωρής Καπράλος
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








