Η Pet City λειτουργεί μέχρι στιγμής 94 καταστήματα με το τελευταίο σημείο πώλησης να έχει ανοίξει στο Άργος πριν μερικούς μήνες
Με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης ολοκλήρωσε το 2023 το Pet City Group, υπό τον CEO Γιάννη Γαβριηλίδη, ενώ για το 2024 ο στόχος είναι ο τζίρος να φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι από το 2021 η εταιρεία ανήκει στο fund BC Partners με επικεφαλής τον Νίκο Σταθόπουλο.
Την ίδια στιγμή, οι επενδύσεις για την επόμενη τριετία αναμένεται να αγγίξουν τα 45 εκατ. ευρώ, με τα 25 από αυτά να υλοποιούνται έως και το τέλος του 2025.
Οι επενδύσεις αυτές αφορούν διαφορετικούς τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας, αλλά και επέκταση του δικτύου. Πιο συγκεκριμένα, συνδέονται με το λανσάρισμα οικοσυστήματος Pet City για ολοκληρωμένη φροντίδα κατοικιδίων (Grooming Spa και Vet Clinic), το άνοιγμα 40 καταστημάτων με υπηρεσίες grooming και κτηνιατρείων, είκοσι νέα καταστήματα, αλλά και καινούργια προϊόντα.
Υπενθυμίζεται ότι η Pet City λειτουργεί μέχρι στιγμής 94 καταστήματα με το τελευταίο σημείο πώλησης να έχει ανοίξει στο Άργος πριν μερικούς μήνες. Το 2021, οπότε και εισήλθε στο χαρτοφυλάκιο της BC Partners το δίκτυό της είχε 75 καταστήματα.
Η εταιρεία αναπτύσσεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια εκτός Αθηνών, έχοντας πλέον καταστήματα σε Λάρισα, Πάτρα, Άργος, Κόρινθο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και Σαλαμίνα.
Επόμενος σταθμός θα είναι η Καλαμάτα, ενώ και στην Αττική αναμένεται να υπάρξουν ανακατατάξεις σε καταστήματα.
Τί συνδέει την Pet City με το ΙΕΚ ΣΒΙΕ
Στο μεταξύ, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Pet City και ΙΕΚ ΣΒΙΕ θέτει νέες βάσεις στον τομέα της φροντίδας και της περιποίησης των ζώων, έχοντας ως στόχο να συνδέσει έμπρακτα την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, κάτω από μία κοινή στέγη.
Πλέον, οι δύο οργανισμοί συνεργάζονται με σκοπό την ενσωμάτων καινοτόμων πρακτικών και υπηρεσιών στα καταστήματα Pet City, στα οποία από 1η Μαρτίου έχουν ξεκινήσει την πρακτική τους απόφοιτοι του ΙΕΚ ΣΒΙΕ στους τομείς Grooming και βοηθών κτηνιάτρων.
Μάλιστα, μόλις ολοκληρώσουν την πρακτική τους θα προσληφθούν από την Pet City και θα είναι εργαζόμενοι full time στην εταιρεία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euronext: Αύξηση 12,6% για τα EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 169,0 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
- Πιερρακάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ έκλεισαν 77 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και έγιναν 100 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις
- Έλι Κοέν: Ξανά στο τραπέζι ο αγωγός αερίου από Ισραήλ μέσω Κύπρου – Ελλάδας
- Lamda: Στις 12 Νοεμβρίου ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το 7ετές ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Βουτιά 14,5% από Air France – KLM
- Σομαλία: 5 Έλληνες στο πλήρωμα του τάνκερ της Latsco Marine που κατέλαβαν πειρατές
- Πιερρακάκης για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ: Δεν ήταν μόνο επικοινωνιακό, αλλά και επιχειρησιακό λάθος
- ElvalHalcor: Όγδοη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








