Στόχος του στρατηγικού σχεδίου η διαφοροποίηση των πηγών κερδοφορίας και η βελτίωση των σταθερών ταμειακών ροών
Η Pet City, εταιρεία λιανικής πώληση τροφών και αξεσουάρ κατοικίδιων, προχωρά σε επενδύσεις και εξαγορές με στόχο την επέκταση του δικτύου καταστημάτων και την ενίσχυση των μεριδίων που κατέχει στην αγορά.
Η εταιρεία που εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στον έλεγχο της BC Partners, με επικεφαλής τον Νίκο Σταθόπουλο, υπέγραψε τον Νοέμβριο του 2022 σύμβαση ομολογιακού δανείου ύψους έως 30 εκατ. ευρώ και πενταετούς διάρκειας με την Τράπεζα Πειραιώς.
Θέτοντας μεσομακροπρόθεσμους αναπτυξιακούς στόχους με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη του ομίλου, σχεδιάζει επέκταση του δικτύου και των εμπορικών δραστηριοτήτων σε μεγάλα αστικά κέντρα εκτός Αττικής, καθώς και περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Μάλιστα, ως μέρος αυτού του στρατηγικού σχεδίου, τον Δεκέμβριο του 2022 εξαγοράστηκε η εταιρεία Aurora IKE, η οποία δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Η ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα από τις νέες συνεργασίες με ισχυρά brands, καθώς και με την ανάπτυξη private labels, τα οποία εκτιμάται ότι θα φέρουν νέο πελατολόγιο.
Στόχος του στρατηγικού σχεδίου μετασχηματισμού της εταιρικής ταυτότητας της Pet City είναι η διαφοροποίηση των πηγών κερδοφορίας και η βελτίωση των σταθερών ταμειακών ροών.
Να σημειωθεί άλλωστε ότι κατά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων τον περασμένο Ιούνιο παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο ο πρόεδρός του Μαντζουράνης Μαντζουρανάκης, με τον Νίκο Σταθόπουλο να τον αντικαθιστά και να αναλαμβάνει πρόεδρος του ομίλου και τον Γιάννη Γαβριηλίδη να ασκεί χρέη αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις