Διεθνή

Πέθανε ο Τσάρλι Μάνγκερ, «δεξί χέρι» του Ουόρεν Μπάφετ – Πού πέφτει τώρα το βάρος διαχείρισης της Berkshire

Ουόρεν Μπάφετ και Τσάρλι Μάνγκερ σε πρόσφατη δημόσια εμφάνιση

Οι δύο άνδρες γνωρίζονταν για περισσότερες από έξι δεκαετίες, τα τελευταία 45 χρόνια ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ομίλου Berkshire Hathaway

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών άφησε ο Τσάρλι Μάνγκερ, δισεκατομμυριούχος επενδυτής και επί πολλά χρόνια φίλος και συνεργάτης του Ουόρεν Μπάφετ.
Η Berkshire Hathaway, εταιρεία του Buffett, ανακοίνωσε ότι ο Munger έφυγε «ειρηνικά» το πρωί της Τρίτης 28 Νοεμβρίου σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια χωρίς να κάνει γνωστή την αιτία θανάτου.

«Η Berkshire Hathaway δεν θα μπορούσε να έχει βρίσκεται στην παρούσα κατάστασή της χωρίς την έμπνευση, τη σοφία και τη συμμετοχή του Τσάρλι», δήλωσε ο Ουόρεν Μπάφετ.

Οι δύο άνδρες γνωρίζονταν για περισσότερες από έξι δεκαετίες, τα τελευταία 45 χρόνια ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ομίλου με έδρα την Ομάχα της Νεμπράσκα.

Ο θάνατος του Μάνγκερ, πέντε εβδομάδες πριν από τα 100α γενέθλιά του, σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, αφήνοντας τον Μπάφετ μοναδικό επενδυτικό θρύλο του ομίλου και ρίχνοντας τα φώτα της δημοσιότητας σε διαχειριστές που έχουν λειτουργήσει σε μεγάλο βαθμό στη σκιά του.

Κυρίως στους αντιπροέδρους της Berkshire, Greg Abel και Ajit Jain, οι οποίοι εποπτεύουν αντίστοιχα τις μη ασφαλιστικές και ασφαλιστικές επιχειρήσεις της, ως τους κορυφαίους συμβούλους και τους ηχητικούς πίνακες του 93χρονου Buffett.

Έγιναν αντιπρόεδροι το 2018, άρχισαν να αναλαμβάνουν πιο σημαντικό δημόσιο ρόλο και θα έχουν να καλύψουν μεγαλύτερα κενά από ό,τι σχεδόν σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu