Ο Οργανισμός έχει αναβάλει κατά τέσσερις ημέρες την υπουργική συνάντηση για τις 30 Νοεμβρίου και οι παραγωγοί δυσκολεύτηκαν να καταλήξουν σε συναίνεση για τα επίπεδα παραγωγής
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου τύπου μπρεντ ενισχύθηκαν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, αντιστρέφοντας εν μέρει τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές εικάζουν ότι η ομάδα παραγωγών του ΟΠΕΚ+ θα καταλήξει σε συμφωνία για περαιτέρω μειώσεις της προσφοράς.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό μπρεντ αυξήθηκαν κατά 19 σεντς ή 0,23% στα 81,61 δολάρια νωρίτερα, έχοντας διαμορφωθεί κατά 0,7% χαμηλότερα στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate έχασε 45 σεντς ή 0,58% από το κλείσιμο της Τετάρτης στα 76,65 δολάρια το βαρέλι. Δεν υπήρξε διακανονισμός για το WTI την Πέμπτη λόγω δημόσιας αργίας στις ΗΠΑ.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, γνωστοί από κοινού ως ΟΠΕΚ+, ανακοίνωσαν τις προηγούμενες ημέρες, ότι θα αναβάλουν κατά τέσσερις ημέρες την υπουργική συνάντηση για τις 30 Νοεμβρίου και οι παραγωγοί δυσκολεύτηκαν να καταλήξουν σε συναίνεση για τα επίπεδα παραγωγής.
«Το πιο πιθανό αποτέλεσμα τώρα φαίνεται να είναι μια παράταση των υφιστάμενων περικοπών», έγραψε σε σημείωμά του ο αναλυτής της IG Tony Sycamore.
Η αιφνιδιαστική καθυστέρηση είχε αρχικά οδηγήσει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σε πτώση έως και 4% και του WTI έως και 5% στις ενδοσυνεδριακές συναλλαγές της Τετάρτης.
Η διαπραγμάτευση παρέμεινε υποτονική λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές στην Κίνα, εν τω μεταξύ, στήριξαν το κλίμα στην αγορά.
Τα πρόσφατα κινεζικά στοιχεία και η νέα βοήθεια προς τον υπερχρεωμένο τομέα των ακινήτων μπορούν να είναι «θετικά για την βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς πετρελαίου», δήλωσε η αναλύτρια της CMC Markets Tina Teng.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Alter Ego: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος
- ΓΣΕΒΕΕ: Στηρίζει τα συνεργεία αυτοκινήτων για απόσυρση του ψηφιακού πελατολογίου
- Χρηματιστήριο: Τέταρτο πτωτικό σερί με συνολικές απώλειες 2,71%
- Πρόστιμο στην Pictet για ξέπλυμα χρήματος
- Σι Τζινπίνγκ: «Η στρατιωτική σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν δεν θα λύσει τα προβλήματα»
- Τανκς του Ισραήλ σκότωσαν 59 στη Γάζα που προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν επισιτιστική βοήθεια
- Billys: Ολοκλήρωσε νέα χρηματοδότηση 2,1 εκατ. ευρώ
- Ιράν: Ξεπέρασαν τους 450 οι νεκροί
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις