Η αγορά παραμένει σε επιφυλακή
Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις από τη νέα στρατιωτική ένταση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν και, κυρίως, τον κίνδυνο διαταραχών στον εφοδιασμό από τη Μέση Ανατολή.
Τα συμβόλαια του Brent υποχώρησαν 0,45%, στα 95,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI σημείωσε πτώση 0,26%, στα 90,77 δολάρια. Η μεταβλητότητα παραμένει έντονη, καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση οι δύο βασικοί δείκτες κινήθηκαν σε μεγάλο εύρος τιμών, φτάνοντας ενδοσυνεδριακά στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουλίου.
Η τελευταία ανταλλαγή πληγμάτων μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης ήταν η σοβαρότερη των τελευταίων εβδομάδων. Ωστόσο, η απουσία νέων επιβεβαιωμένων επιθέσεων για αρκετές ώρες έδωσε στην αγορά την πρώτη ένδειξη ότι η ένταση ενδέχεται να αποκλιμακωθεί, περιορίζοντας μέρος του γεωπολιτικού premium που είχε ενσωματωθεί στις τιμές.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι πρόσφατες αμερικανικές επιθέσεις έπληξαν συστήματα ραντάρ και πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν κοντά στα Στενά του Ορμούζ, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας στρατιωτικής δράσης εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Παρά την αβεβαιότητα, η ροή πετρελαίου μέσω της περιοχής δεν έχει σταματήσει. Οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι τη Δευτέρα περίπου 17 εκατ. βαρέλια πετρελαίου διήλθαν από τα Στενά του Ορμούζ, ποσότητα που χαρακτηρίστηκε η υψηλότερη από τότε που η σύγκρουση στην περιοχή άρχισε να περιορίζει τη διακίνηση φορτίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Microsoft: Πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης για περίπου 60.000 επιλέξιμους εργαζομένους
- Μπεκίρης: Στην έξοδο από το Μαξίμου μετά τον σάλο για το πτυχίο και τον «εθελοντικό» διορισμό του
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 27 – 10 – 2026
- Lamda Development: Εκτός ηγεσίας ο Οδυσσέας Αθανασίου – Αλλαγή CEO με αναπάντητα ερωτήματα
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- CrediaBank Α.Τ.Ε – ΑΠΟΚΟΠΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ – ΟΡΙΑ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗΣ 27.10.2026
- Αναπτυξιακός Νόμος: Εκτός χρηματοδότησης 141 επενδυτικά σχέδια – Στο Δημόσιο επιστρέφουν 323 εκατ. ευρώ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








