Μειώνουν την παραγωγή από πέρυσι, σε μια προληπτική, όπως λένε, δράση για τη διατήρηση της σταθερότητας της αγοράς
Οι κορυφαίοι εξαγωγείς πετρελαίου Σαουδική Αραβία και Ρωσία επιβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν τις πρόσθετες εθελοντικές περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση και την οικονομική ύφεση εξακολουθούν να επιβαρύνουν τις αγορές του αργού.
Και οι δύο χώρες δήλωσαν ότι οι περικοπές τους θα επανεξεταστούν τον επόμενο μήνα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασης τους.
Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει με την πρόσθετη εθελοντική περικοπή της κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd) που μεταφράζεται σε παραγωγή περίπου 9 εκατομμυρίων bpd για τον Δεκέμβριο, ανέφερε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας της χώρας. “Αυτή η πρόσθετη εθελοντική περικοπή έρχεται να ενισχύσει τις προληπτικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι χώρες του ΟΠΕΚ+ με στόχο τη στήριξη της σταθερότητας και της ισορροπίας των πετρελαϊκών αγορών“.
Μετά τη δήλωση της Σαουδικής Αραβίας, και η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την πρόσθετη εθελοντική μείωση της προσφοράς της κατά 300.000 bpd από τις εξαγωγές αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Ο ΟΠΕΚ, ο οποίος περιλαμβάνει τις χώρες του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και κορυφαίους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, μειώνει την παραγωγή από πέρυσι, σε μια προληπτική, όπως λέει, δράση για τη διατήρηση της σταθερότητας της αγοράς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ινδία: Φοροαπαλλαγή για 20 χρόνια σε ξένες εταιρείες που χρησιμοποιούν Data Centers
- «Μελάνια»: Αν και οι κριτικοί την χαρακτήρισαν «ταινία – προπαγάνδα», έκανε 7 εκατ. δολάρια στην πρεμιέρα
- Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα στη Νέα Πέραμο
- Μπάσκετ: Ο Άρης νίκησε τον Παναθηναϊκό μετά από παράταση – Ξέσπασμα Γιαννακόπουλου
- Στους 41 ανήλθαν οι νεκροί από την πυρκαγιά σε μπαρ στο Κρανς Μοντάνα
- Θεσσαλονίκη: Διακοπή κυκλοφορίας τρένων στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη λόγω πυρκαγιάς
- Έλληνας σύμβουλος ενημέρωνε τον Επστάιν για την κρίση χρέους της χώρας
- Ισραήλ: Απαγορεύει στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να εργάζονται στη Γάζα επειδή αρνήθηκαν να δώσουν λίστα προσωπικού
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








