Τη θέση πως αν χρειαστεί, θα κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε πως για να αρθεί το lockdown θα πρέπει να επιβεβαιωμένα κρούσματα να πέσουν κάτω από τα 300 – 400.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm και ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τα δημοτικά και με το εάν θα κλείσουν, ο κ.Πέτσας είπε πως αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα το κάνει ενώ σχετικά με την άρση του lockdown, τόνισε πως για να γίνει αυτό, «τα κρούσματα θα πρέπει να υποχωρήσουν στα επίπεδα Σεπτεμβρίου δηλαδή στα 300 με 400».
Για αυτό το λόγο ο κ.Πέτσας ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν πιστά τα μέτρα και να μειωθεί η κινητικότητα, τονίζοντας ότι «εάν εφαρμοστούν τα υπάρχοντα μέτρα δεν θα χρειαστούν νέα και δεν θα παραταθεί το lockdown».
Αναφορικά με τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για την ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων τα Χριστούγεννα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι εξετάζεται η περαιτέρω παράσταση προστασίας από τους πλειστηριασμούς.
Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για επιστροφή στα μνημόνια ενώ για την επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης είπε πως υπήρξε μια χαλάρωση όχι μόνο από τους πολίτες αλλά από όλους.
Ο κ.Πέτσας τόνισε πως δεν σχετίζεται με τον τουρισμό η έξαρση της πανδημίας ενώ σχετικά με την πορεία στο Πολυτεχνείο, είπε πως δεν θα γίνει, αναφέροντας πως η κυβέρνηση έχει έτοιμο το επιχειρησιακό της σχέδιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Δεύτερη επιστροφή κεφαλαίου μέσα στο 2026
- Μετά την Κρήτη, Κέρκυρα και προσεχώς Αθήνα για την Melia Hotels
- Άννα Σμυρλιανού: Νέα Talent Aquisition Manager στην e-food
- Η Αίγυπτος έγραψε ιστορία: Στους «16» του Μουντιάλ για πρώτη φορά, απέκλεισε την Αυστραλία στα πέναλτι
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. - ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. 06 – 07 – 2026
- Νάγκελ: Η απότομη πτώση των τιμών της ενέργειας αιφνιδίασε την ΕΚΤ
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την εβδομάδα 6 έως 10 Ιουλίου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








