Τη θέση ότι έως τα τέλη Ιουνίου η Ελλάδα θα έχει λάβει 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, είπε ότι στόχος είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.
«Θα έχουμε παραλάβει 429 χιλιάδες εμβόλια της Pfizer έως το τέλος Ιανουαρίου.
Ακολουθούν οι εγκρίσεις και για άλλες φαρμακοβιομηχανίες, και μέσα στο Φεβρουάριο θα έχουμε ικανό αριθμό εμβολίων.
Με βάση το σχεδιασμό μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν φτάσει στη χώρα μας 25 εκατομμύρια δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, εάν το επιθυμεί» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Πέτσας.
Όπως είπε ο κ.Πέτσας, ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μέτρο αυτοπροστασίας, αλλά κίνηση αλληλεγγύης, και τόνισε ότι το σημαντικό δεν είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολίου αλλά τα κίνητρα.
«Μόλις χορηγηθεί και η δεύτερη δόση, θα δίνεται πιστοποιητικό το οποίο θα είναι και στα αγγλικά» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, τόνισε ότι σήμερα Τρίτη 29/12 θα γίνει η πρώτη συζήτηση της υπ.Παιδείας, Νίκης Κεραμέως με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.
«Είμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο» υποστήριξε ο κ.Πέτσας, ο οποίος παρέπεμψε στη συζήτηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα στις 8 Ιανουαρίου, ή σταδιακά.
«Αυτό που έχει σημασία είναι να μην αυξηθεί η κινητικότητα όταν ανοίξουν τα σχολεία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δήλωσε επιφυλακτικός για το άνοιγμα της αγοράς, σχολιάζοντας ότι η σχετική συζήτηση στην επιτροπή θα γίνει την άλλη εβδομάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Premia Properties: Ανοδος 21% στα έσοδα και 34% στο προσαρμοσμένο EBITDA στο α’ εξάμηνο
- Πρώτη επίσκεψη Πιερρακάκη στη Γερμανία με την ιδιότητα του προέδρου του Eurogroup
- Προϋπολογισμός: Στα 49,5 δισ. ευρώ οι εισπράξεις από φόρους στο 8μηνο – Ανοδος 6,5% τον Αύγουστο
- Bulgari: Ανοίγει ξενοδοχείο σε ιδιωτικό νησί στις Μαλδίβες
- Φράγμα Ασωπού: «Παγώνουν» οι εργασίες με υπαιτιότητα του φορέα κατασκευής και του κυρίου του έργου
- Ανάκαμψη στη βιομηχανία της Κίνας με κινητήριο δύναμη την ΑΙ
- Καύσιμα: Πάνω από 2,10 ευρώ το diesel, η βενζίνη φτάνει έως και τα 2,37 ευρώ το λίτρο
- Mαρία Μποζη: Νέα ESG και Sustainability Manager στη Metlen
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








