Ιδιαίτερα διαλλακτική εμφανίζεται η κυβέρνηση όσον αφορά το άνοιγμα των εκκλησιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αρκείται να δηλώσει ότι εξετάζονται θέματα όπως το ωράριο, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.
«Η εκκλησία έχει δείξει υπεύθυνη στάση.
Η Ιερά Σύνοδος έχει λάβει σκληρές αποφάσεις.
Είμαστε σε επικοινωνία για το Πάσχα.
Δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση στις εκκλησίες αλλά θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός σε συνεργασία με την εκκλησία.
Έχουμε εξασφαλίσει την μεταφορά του Αγίου φωτός στην Ελλάδα» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφερόμενος στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.
Οι οδηγίες της Ιεράς Συνόδου
Οδηγίες για την τέλεση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας εν μέσω κορωνοϊού έδωσε η Ιερά Σύνοδος μέσω εγκύκλιου.
Συγκεκριμένα, τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι βάσει των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, οι λειτουργίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών αλλά, οι πόρτες θα ανοίγουν τουλάχιστον δύο ώρες μετά το πέρας των πρωινών ακολουθιών, από τις 11π.μ. έως τη 1μ.μ.
Ωστόσο, τη Μεγάλη Παρασκευή το άνοιγμα των θυρών θα γίνει από την 1μ.μ, έως τις 5μ.μ., καθώς οι ιερές ακολουθίες θα τελειώσουν αργότερα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εθνική Τράπεζα: Νέα προμήθεια 0,50 ευρώ από Οκτώβριο, ποιες συναλλαγές αφορά
- Η Μαρίζα Πετράκου στο τιμόνι της μάρκας BYD στον Όμιλο Σφακιανάκη
- Ο Μπάιντεν φταίει για τις υψηλές τιμές στο πετρέλαιο, λέει ο Τράμπ
- Θάνατος Μαζωνάκη: Ο ΙΣΑ με ανακοίνωσή του «παραδέχεται» ανεπάρκεια των ελέγχων
- Δούκας: «Στην εισαγγελία το πόρισμα για τις καθιζήσεις από τα έργα του Μετρό στην Κυψέλη»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πίεση από τεχνολογία, πετρέλαιο και ομόλογα – Στο κόκκινο ο Stoxx 600
- ΗΠΑ: Πάνω από το 5% η απόδοση του 10ετούς, για πρώτη φορά από το 2023
- Αμοντέι, Άλτμαν, Μασκ: Τι είπαν για τους κινδύνους της AI και έσπειραν πανικό «καταστροφής»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








