Μετά τους υγειονομικούς, στο στόχαστρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού τίθενται σύντομα και οι εκπαιδευτικοί, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι ένα προσωρινό μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού, καθώς τη δεδομένη στιγμή είναι σημαντικό να αποφύγουμε τη έξαρση της πανδημίας.
Σχετικά με όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, διευκρίνισε πως πρώτα θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να μην φτάσουμε σε απολύσεις. Τόνισε, δε, ότι το πλαίσιο εργασιακών σχέσεων και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι αρκετά ευέλικτο, επομένως μπορεί να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να παρέχονται οι υπηρεσίες χωρίς να πληγεί ούτε ο πολίτης ούτε και ο εργαζόμενος.
Όπως είπε ο υπουργός, η αναστολή εργασίας είναι από μόνη της είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να εμβολιαστεί κάποιος που δεν θέλει να χάσει το εισόδημά του. Ανέφερε, επίσης, ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι τη διαφορά του να είσαι εμβολιασμένος, καθώς υπάρχουν και τα προνόμια.
Όσον αφορά τους επόμενους κλάδους, στους οποίους μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, ο κ. Πέτσας είπε ότι αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής. «Πιο μεγάλο θέμα είναι των εκπαιδευτικών», τόνισε.
Είπε, επίσης, πως είναι κάτι που σταθμίζεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Τέλος, ανέφερε ότι θα πολλαπλασιαστούν οι κινητές ομάδες εμβολιασμού τις επόμενες μέρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Kaizen Gaming: «Operator of the Year» και για το 2025
- Γαλλία: Ξεκινά η δίκη για σεξιστικό διαδικτυακό εκφοβισμό κατά της Μπριζίτ Μακρόν
- Κρήτη: Παραδόθηκε ο 23χρονος που εκτέλεσε τον 52χρονο στην Κίσσαμο
- Fitch: Αναβάθμισε την Πειραιώς σε «ΒΒΒ-» με σταθερές προοπτικές
- Θεοδωρικάκος: Κατεπείγουσα χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό της ΒΙΠΕ Φλώρινας
- Παπαθανάσης: Διαπραγματευόμαστε νέο πρόγραμμα για τo στεγαστικό με τους ευρωπαίους
- Λαρς Χέντρικ Ρέλερ: “Ηρθε η ώρα να ηγηθεί Γερμανός της ΕΚΤ”
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε ο προσωρινός αντιπρόεδρος Ιωάννης Καϊμακάμης, που είχε αφήσει «άφωνη» την Εξεταστική
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








