«Έχω την τάση να πω ότι ίσως χρειαστεί να κάνουμε λίγο περισσότερα», δηλώνει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια προτού σταματήσει τον κύκλο, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Πιέρ Ουνς (Pierre Wunsch).
«Έχω την τάση να πω ότι ίσως χρειαστεί να κάνουμε λίγο περισσότερα», είπε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου που ανήκει στα «γεράκια». Προσέθεσε ότι «η ιδέα ότι θα πρέπει να σταματήσουμε σε κάποιο σημείο δεν μπορεί να είναι αποκλείεται».
Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το πραγματικό στοπ, δήλωσε ο Ουνς στο δημόσιο ραδιόφωνο του Βελγίου, επισημαίνοντας τον «πολύ επίμονο» πληθωρισμό.
Ενώ οι πιέσεις στις τιμές περιορίζονται, ο Ουνς σημείωσε ότι δεν αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει τον στόχο της ΕΚΤ για 2% πριν από το 2025.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αλλη μία νέα εταιρεία από τον όμιλο Aktor για αποθήκευση ενέργειας
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: «Το τέλος των 3 ευρώ δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών»
- Aktor: Σε ιδιώτες επενδυτές το 53,6% των ομολογιών – Στο 4,70% η τελική απόδοση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη και το βλέμμα σε ΕΚΤ και BoE
- Jumbo: Έναρξη διαδικασιών απορρόφησης της θυγατρικής «HERALD GREECE 2»
- Ideal: Στις 12 Ιανουαρίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Δήμας: «Το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά εντάσσεται στη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ»
- Κώστας Γεράρδος (ΣΕΛΠΕ): «Στην Ευρώπη χτίζεται ένα παράλληλο εμπόριο χωρίς κανόνες»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








