«Έχω την τάση να πω ότι ίσως χρειαστεί να κάνουμε λίγο περισσότερα», δηλώνει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια προτού σταματήσει τον κύκλο, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Πιέρ Ουνς (Pierre Wunsch).
«Έχω την τάση να πω ότι ίσως χρειαστεί να κάνουμε λίγο περισσότερα», είπε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου που ανήκει στα «γεράκια». Προσέθεσε ότι «η ιδέα ότι θα πρέπει να σταματήσουμε σε κάποιο σημείο δεν μπορεί να είναι αποκλείεται».
Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το πραγματικό στοπ, δήλωσε ο Ουνς στο δημόσιο ραδιόφωνο του Βελγίου, επισημαίνοντας τον «πολύ επίμονο» πληθωρισμό.
Ενώ οι πιέσεις στις τιμές περιορίζονται, ο Ουνς σημείωσε ότι δεν αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει τον στόχο της ΕΚΤ για 2% πριν από το 2025.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις