Η έκθεση προβλέπει ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει τα υψηλά πρωτογενή πλεονεκτήματα της τάξης του 2,7% έως το 2028, ενώ στο ίδιο διάστημα η ανάπτυξη θα παραμείνει μεσοσταθμικά στο 2,4%
Σχετικά με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον επενδυτικό οίκο Standard & Poor’s, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«H αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s συνιστά ένα πολύ ισχυρό σήμα εμπιστοσύνης στη χώρα μας, το οποίο αποκτά μεγαλύτερη αξία σε καιρούς διεθνούς αβεβαιότητας. Η Ελλάδα επανακάμπτει δυναμικά στον χάρτη, κατακτώντας ακόμη ένα ακόμη σκαλί στην επενδυτική βαθμίδα.
Οι προβλέψεις της S&P για την ελληνική οικονομία δικαιώνουν τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών που ενστερνίστηκαν την πεποίθησή μας ότι η δημοσιονομική σταθερότητα είναι η μόνη ασφαλής διέξοδος από την πολυετή οικονομική περιπέτεια. Αυτός είναι ο δρόμος και για το μέλλον. Πετυχαίνουμε τους στόχους μας, χτίζουμε την οικονομία σε υγιή θεμέλια, επιστρέφουμε στην κοινωνία δίκαιο μερίδιο από την πρόοδο.
Η σημερινή έκθεση ενός από τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους αξιολόγησης προβλέπει ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει τα υψηλά πρωτογενή πλεονεκτήματα της τάξης του 2,7% έως το 2028, ενώ στο ίδιο διάστημα η ανάπτυξη θα παραμείνει μεσοσταθμικά στο 2,4%. Το 2028 το χρέος θα έχει 50 μονάδες κάτω από το 2019, γεγονός που συνιστά μία από τις μεγαλύτερες απομειώσεις διεθνώς τα τελευταία χρόνια. Η S&P εκτιμά ότι στην εργασία έχει ήδη επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα του 2008, προβλέπει περαιτέρω μείωση της ανεργίας και αυξήσεις των εισοδημάτων για όλους, ως απόρροια της θετικής εικόνας της ελληνικής οικονομίας.
Η επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ αποτελεί για εμάς σημείο εκκίνησης για μια νέα εποχή οικονομικής εξωστρέφειας, ανταγωνιστικότητας, ψηφιοποίησης και καινοτομίας. Η Ελλάδα είναι πλέον ένας αξιόπιστος και σταθερός επιχειρηματικός προορισμός. Μια σύγχρονη οικονομία που εξελίσσεται, μεταρυθμίζεται και κερδίζει τη διεθνή εμπιστοσύνη».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Al Jazeera: Και έκτος δημοσιογράφος νεκρός στη Γάζα από την ισραηλινή επίθεση
- ΟΣΕ: Τέλος ο Τερεζάκης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Χρήστος Παληός
- Τουσκ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρέπει να αποφέρει οφέλη στον επιτιθέμενο
- Ζάκυνθος: Φωτιά σε τουριστικό σκάφος – Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες
- Ολυμπιακός: Επέστρεψε ο Ματιέ Βαλμπουενά
- Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη 12/08 σε 10 περιφέρειες
- Tesla: Υπέβαλε προσφορά για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας σε βρετανικά νοικοκυριά
- Οι συνομιλίες Τραμπ – Πούτιν αποτελούν ήδη «θρίαμβο» για τη Μόσχα και τις αγορές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις