«Έχει τεράστια αξία γιατί αποτυπώνει τη ζωντανή εικόνα της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα»
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης με ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε «θησαυρό» τη μελέτη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τα έσοδα από τον ΦΠΑ και τη διαφάνεια στις συναλλαγές κατά τα έτη 2023-2024, που παρουσίασε σήμερα ο Διοικητής της Γιώργος Πιτσιλής, καθώς «έχει τεράστια αξία» γιατί «αποτυπώνει τη ζωντανή εικόνα της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα» .
«Μαζί με τον Kωστή Χατζηδάκη και τον Γιώργο Κώτσηρα είχαμε την ευκαιρία να σχολιάσουμε τα ευρήματα αυτής της μελέτης, αλλά και να εξηγήσουμε πόσο σημαντική είναι για την οικονομική ευημερία της χώρας τόσο η είσπραξη του ΦΠΑ, όσο και η αποκάλυψη της κρυμμένης φορολογητέας ύλης. Η μελέτη είναι ένας θησαυρός, γιατί τεκμηριώνει ότι οι πρόσφατες εξαιρετικές επιδόσεις στην είσπραξη του ΦΠΑ οφείλονται στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στην ψηφιοποίηση της οικονομίας και στην αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων από πλευράς της ΑΑΔΕ» τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΘΟ.
«Η φορολογική ύλη αυξήθηκε κατά 22 δισ. ευρώ από το 2023 στο 2024, αυξάνοντας τον βεβαιωθέντα ΦΠΑ κατά 2,6 δισ. ευρώ. Χάρη σε αυτά τα επιπλέον έσοδα μπορούμε να στηρίξουμε πιο αποτελεσματικά την υγεία, την παιδεία, τις υποδομές, κάθε πτυχή της κοινής μας ζωής. Μέσω των συστημάτων ηλεκτρονικής τιμολόγησης και με τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, η ΑΑΔΕ είναι πλέον σε θέση να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία της οικονομίας. Το επόμενό μας στοίχημα είναι να εμπλουτίσουμε με νέα εργαλεία αυτή τη δυνατότητα» κατέληξε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σούπερ μάρκετ γειτονιάς: Ανοίγουν άλλα 300 σε όλη την Ελλάδα «κόντρα» στα hyper markets
- Gruppo Cucine: Συνεργασία με την ιταλική Stosa και στο βάθος ΑΠΕ
- Στην Άγκυρα με πολυμελή αντιπροσωπεία ο Μητσοτάκης για τη συνάντηση με Ερντογάν
- Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ καταργεί τη νομική βάση για τους κανονισμούς ρύπων
- Honda: Βουτιά 61,4% στα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη το γ΄τρίμηνο
- Άρση ασυλίας Παύλου Πολάκη με στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα και άλμα 11,55% από Philips
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








