Σήμερα, σε νέα συνάντηση, θα συνεχισθούν οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών για το φορολογικό. Η χθεσινή συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να επέλθει συμφωνία ενώ μεγάλο αγκάθι εξακολουθεί να είναι το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος και οι πιέσεις των θεσμών για μείωσή του την οποία δεν αποδέχεται η κυβέρνηση.
Το αφορολόγητο ποσό είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει δήλωσε μετά το τέλος της συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δίνοντας με τη δήλωση αυτή το στίγμα της διαπραγμάτευσης.
Αναφερόμενος στη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «δεν το κλείσαμε» αλλά άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο ως και την Παρασκευή.
Αρμόδιες πηγές αποδίδοντας το κλίμα της χθεσινής συνάντησης ανέφεραν ότι έγιναν «τζαρτζαρίσματα» ενώ απέδιδαν στην πλευρά των δανειστών απαιτήσεις για δραστική μείωση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιερρακάκης: «Θέλουμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις και βλέπουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον επί του πεδίου»
- ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC: Επεκτείνονται οι δράσεις κοινωνικής ευθύνης
- Cosmote Telekom: Δωρεάν γρήγορο ίντερνετ σε όλα τα δυσπρόσιτα σχολεία της χώρας
- Defence for Growth Forum: Έθεσε επί τάπητος τις προοπτικές της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
- Ο Γεωργαντάς εξέθεσε τον Αυγενάκη στην Εξεταστική: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε μείνει όμηρος της Νeuropublic
- Lidl Ελλάς: Απορροφά το ΦΠΑ 13% σε φρέσκα χοιρινά και βόεια
- ΕΕ για Shein: Οι ψηφιακές πλατφόρμες δεν πρέπει να επιτρέπουν την πορνογραφία ούτε τα όπλα
- Εξάρχου (Aktor): Ιστορική ευκαιρία το αμερικανικό LNG για την Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







