Από πλευράς μεγέθους έχει γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στον κλάδο, αλλά η ενοποίηση της Άκτωρ οδήγησε σε μικρότερα κέρδη
Ο όμιλος Intrakat ανακοίνωσε την Δευτέρα 30/9 τα οικονομικά αποτελέσματα για το α΄εξάμηνο του 2024, ενοποιώντας για πρώτη φορά την κατασκευαστική εταιρεία Άκτωρ, που εξαγόρασε από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Με την ενοποίηση αποτυπώθηκε το μέγεθος του ομίλου, που πλέον μετά τη δυναμική ανάπτυξη βρίσκεται στη δεύτερη θέση του κλάδου, πίσω από τον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα, και μπροστά από τον όμιλο ΑΒΑΞ.
Αντίθετα, ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που κάποτε ήταν πρωταγωνιστής και ο μεγαλύτερος όμιλος του κλάδου έχει καταντήσει μία μεσαία εταιρεία, η οποία θα «κοντύνει» ακόμα περισσότερο αφού πλέον δεν θα ενοποιούνται ούτε οι πολύτιμες δραστηριότητες της Αττικής Οδού, η οποία πέρασε στον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα. Αποδεικνύεται έτσι αυτό που είχε φανεί από την πρώτη στιγμή ότι η εξαγορά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από την Reggeborgh και τους Ολλανδούς αποσκοπούσε στη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων.
Επιστρέφοντας στο μέγεθος της Intrakat, ο όμιλος στο εξάμηνο είχε έσοδα 533 εκατ. ευρώ. Χωρίς την ενοποίηση της Άκτωρ πέρυσι είχε έσοδα 149 εκατ. ευρώ. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, η ΑΒΑΞ, που και αυτή θα χάσει την Αττική Οδό αφού συμμετέχει στην ίδια κοινοπραξία με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, είχε το ίδιο διάστημα πωλήσεις 289 εκατ. ευρώ.
Όμως, η κερδοφορία της Intrakat είναι χαμηλή. Τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 11,197 εκατ. ευρώ από 17,719 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο του 2023, δηλαδή χωρίς την ενοποίηση της Άκτωρ, που σημαίνει ότι ο όμιλος θα πρέπει να προχωρήσει σε βελτίωση της διάρθρωσης και της δομής αλλά και να προσθέσει έργα με μεγαλύτερα περιθώρια ώστε να αυξήσει τα κέρδη του.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιράν: Να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι από αμερικανικές εταιρείες στην περιοχή του Κόλπου
- «Πάγος» στις εξαργυρώσεις μεριδίων από fund της UBS
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες και σήμερα – Ρευστοποιήσεις ομολόγων
- Allwyn AG - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας αναφορικά με το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και τον συνολικό αριθμό των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ -Ανακοίνωση Μετοχών και Δικαιωμάτων Ψήφου
- Ιράν: Οι εργαζόμενοι σε βιομηχανίες ΗΠΑ – Ισραήλ να αποχωρήσουν ενόψει επίθεσης
- Ρούμπιο στους G7: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί για άλλες 2 με 4 εβδομάδες
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








