Tέθηκε σε πιλοτική λειτουργία το νέο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΟΠΣ Σ.ΕΠ.Ε.), συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ, που έχει αναλάβει και υλοποιεί η Intrasoft International.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συνολικό έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό του πλήρους ελεγκτικού κύκλου του Σ.ΕΠ.Ε, στην υποστήριξη των ανασχεδιασμένων και αναβαθμισμένων διοικητικών του διαδικασιών, καθώς και στην παροχή σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω διαδικτύου προς τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και το ευρύ κοινό. Στο πλαίσιο αυτό, η διεθνώς αναγνωρισμένη λύση ανάλυσης κινδύνου και συμμόρφωσης ESKORT της INTRASOFT International αποτελεί το βασικό εργαλείο ενίσχυσης των ελεγκτικών του διαδικασιών. Αξιοποιώντας δεδομένα των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων του Σ.ΕΠ.Ε. (ΕΡΓΑΝΗ), του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ, και του Υπουργείου Οικονομικών (TAXIS), το ΟΠΣ Σ.ΕΠ.Ε. θα υποστηρίξει το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας.
Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015, οπότε και το σύνολο των εργαζομένων και των εργοδοτών θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να συναλλάσσονται με το Σ.ΕΠ.Ε. μέσω της νέας ηλεκτρονικής πύλης, αποκομίζοντας άμεσα οφέλη λόγω της μείωσης των διοικητικών βαρών και της βελτίωσης της ποιότητας εξυπηρέτησης. Παράλληλα, η αξιοποίηση των κατάλληλων τεχνολογικών εργαλείων θα βοηθήσει το Σ.ΕΠ.Ε. να μειώσει το κόστος λειτουργίας του και να διεξάγει πιο αποτελεσματικά το ελεγκτικό και συμβουλευτικό του έργο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Έλι Κοέν: Ξανά στο τραπέζι ο αγωγός αερίου από Ισραήλ μέσω Κύπρου – Ελλάδας
- Lamda: Στις 12 Νοεμβρίου ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το 7ετές ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Βουτιά 14,5% από Air France – KLM
- Σομαλία: 5 Έλληνες στο πλήρωμα του τάνκερ της Latsco Marine που κατέλαβαν πειρατές
- Πιερρακάκης για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ: Δεν ήταν μόνο επικοινωνιακό, αλλά και επιχειρησιακό λάθος
- ElvalHalcor: Όγδοη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου
- Metlen: Nέα διοικητική δομή με Εκτελεστικό Πρόεδρο τον Ευάγγελο Μυτιληναίο και CEO τον Χρήστο Γαβαλά
- Δένδιας στον ΣΕΒ: «Η οικοδόμηση μιας ισχυρής αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί εθνική αναγκαιότητα»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








