Σε συνεργασία με το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων (PIF) της χώρας
Η ιταλική Pirelli υπέγραψε συμφωνία με το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ελαστικών στη χώρα, δήλωσαν οι δύο όμιλοι την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου.
Η συμφωνία – για συνολική επένδυση 550 εκατομμυρίων δολαρίων – θα καταστήσει την Pirelli την πρώτη εταιρεία κατασκευής ελαστικών κατηγορίας 1 που θα προμηθεύεται την παραγωγή της από τη Σαουδική Αραβία, η οποία προσπαθεί να διαφοροποιήσει την οικονομία της από το πετρέλαιο.
Το PIF, το κρατικό επενδυτικό ταμείο 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Σαουδικής Αραβίας, θα κατέχει το 75% της νέας εταιρείας, με την Pirelli να κατέχει το υπόλοιπο 25% και να παρέχει την τεχνική και εμπορική υποστήριξη για την ανάπτυξη του έργου, ανέφεραν οι δύο όμιλοι.
Το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή το 2026 με παραγωγική δυναμικότητα 3,5 εκατομμυρίων μονάδων.
Θα κατασκευάζει ελαστικά υψηλής ποιότητας για επιβατικά οχήματα με την επωνυμία Pirelli, καθώς και ελαστικά στην αγορά με νέα τοπική μάρκα που στοχεύει κυρίως στην εγχώρια και περιφερειακή αγορά.
Η Pirelli που ιδρύθηκε το 1872, ειδικεύεται πλέον στα ελαστικά υψηλής ποιότητας για αυτοκινητοβιομηχανίες premium όπως η Ferrari, η Porsche και η BMW και είναι ο μοναδικός προμηθευτής για αυτοκίνητα Formula 1.
Η Σαουδική Αραβία ενισχύει τις κατασκευαστικές της ικανότητες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και στοχεύει να παράγει περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα ετησίως έως το 2030.
Νωρίτερα αυτό το μήνα η PIF σύναψε συμφωνία με τον όμιλο Hyundai Motor της Νότιας Κορέας για την κατασκευή εργοστασίου αυτοκινήτων στη Σαουδική Αραβία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάνω από 7 δισ. δολάρια από την Αυστραλία για την ενίσχυση των αποθεμάτων καυσίμων
- Το δολάριο υποχωρεί καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Αστυπάλαια: Από το «πράσινο νησί-βιτρίνα» στην έκτακτη ανάγκη για το νερό
- Ρεκόρ στις αγορές της Ασίας χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και τις ελπίδες για ειρήνη στο Ιράν
- Toyota: Στροφή με φόρα στα ηλεκτρικά για να προλάβει την κινεζική απειλή
- Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στη Νέα Ιωνία ρυθμίσεις στη σήραγγα της Εθνικής Αντιστάσεως
- Στην Κίνα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, συναντήθηκε με τον Wang Yi στο Πεκίνο
- Ναυάγιο φορτηγού πλοίου στην Ανδρο με αίσιο τέλος για το εννεαμελές πλήρωμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








