Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Γερμανίας και Γαλλίας η οποία διήρκεσε 45 λεπτά.
Η αποτίμηση της ελληνικής πλευράς ήταν θετική, καθώς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι τρεις ηγέτες εκτίμησαν πως έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα για μια καλή, λειτουργική και αποτελεσματική συμφωνία με την Τουρκία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα ζήτησε πίστωση χρόνου για την εφαρμογή της συμφωνίας και τεχνική υποστήριξη έτσι ώστε να λειτουργήσει με αξιόπιστο τρόπο το ελληνικό σύστημα ασύλου, ενώ συμφωνήθηκε πως όλες οι διαδικασίες που θα απορρέουν από τη συμφωνία θα είναι νόμιμες, συμβατές με το διεθνές δίκαιο και τη συνθήκη της Γενεύης.
Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσήλθε στην τριμερή συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ και το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με τέσσερις βασικούς άξονες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:
-Πρώτον, την άσκηση πίεσης στην Τουρκία για μείωση των ροών μέσα από την εφαρμογή του σχεδίου δράσης και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
-Δεύτερον, την εφαρμογή του διμερούς πρωτοκόλλου επανεισδοχής.
-Τρίτον, την επιτάχυνση της μετεγκατάστασης και την εφαρμογή ενός αξιόπιστου συστήματος επανεγκατάστασης από την Τουρκία.
-Τέταρτον, τη στήριξη της Ελλάδας μέσω παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και οικονομικής ενίσχυσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παπαϊωάννου: Διαγράφονται μέχρι 31/12 280.000 “αιώνιοι φοιτητές”
- Κίμπερλι Γκιλφόιλ σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Είναι θαυμάσιο που σας γνωρίζω, ο Θεός να σας ευλογεί»
- Μητσοτάκης από Ελευσίνα: «Από τις αρχές Ιανουαρίου οι πολίτες θα δουν αυξήσεις στους πραγματικούς τους μισθούς»
- Επιλεκτική επιλογή γυναικών δικαστών από τον Trump για να χτυπήσει τους αντιπάλους του
- ΟΤΕ: Στις 22 Δεκεμβρίου η αποκοπή για το έκτακτο μέρισμα 0,1 ευρώ ανά μετοχή
- ΕΦΕΤ: Στείλαμε λάθος… mail για ανάκληση τσουρεκιού με γέμιση πραλίνας φουντουκιού
- Πιερρακάκης: “Η Ελλάδα στηρίζει την άμεση επιβολή δασμών στα μικροδέματα από τρίτες χώρες”
- Tencent: Στα 27,12 δισ. δολ. τα έσοδα λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης στο γ’ τρίμηνο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







