Στο διάλογο για τη διαμόρφωση μηχανισμών και θεσμών στην ΕΕ που παρακολουθούν τις κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη διατηρούμε τη θέση μας ότι θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να διαμορφωθεί τρόπος συνεργασίας και όχι να δημιουργηθούν εκ νέου εμπόδια και να υψωθούν σύνορα, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας στο συνέδριο του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, η Ελλάδα επιδιώκει επίσης να βελτιώσει τις σχέσεις της, όχι μόνο με την Κίνα, αλλά και με τη Ρωσία όσο και γενικότερα με τις χώρες της Ευρασίας.
«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας, «αλλά συνεκτιμάμε όλα τα δεδομένα και έχουμε συνείδηση των δράσεων και αντιδράσεων που υπάρχουν καθώς οι εξελίξεις ενδιαφέρουν και την ΕΕ και τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ», είπε ο κ. Πιτσιόρλας.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Ηλίας Αθανασίου σημείωσε ότι η χώρα μας εστιάζει στο να γίνει κόμβος logistics, ενώ ανέφερε ότι η πορεία της χώρας προσελκύει διεθνή κεφάλαια και όπως είπε προωθούνται 11 επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού 3,8 δισ. ευρώ.
Ο Βασίλης Αποστολόπουλος, από την Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών, αναφέρθηκε στα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος και την ανάγκη να προωθηθούν άμεσα κάποια από τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια ώστε να προκαλέσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον (π.χ. Ελληνικό, Αστέρας).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: Δεν γνωρίζω τι θα κάνει ο Πούτιν με τις αυριανές (15/05) συνομιλίες στην Τουρκία
- Burberry: Σχέδιο αναδιάρθρωσης με 1.700 απολύσεις – Στο -117% τα καθαρά κέρδη το 2024
- ΑΣΕΠ: Παρατείνεται η προθεσμία των αιτήσεων για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό
- Στάσσης (ΔΕΗ): Η παροχή ενέργειας στο mega data center, δεν θα επιβαρύνει το σύστημα
- Παπασταύρου: «Οι φυσικές καταστροφές έχουν μεγάλο οικονομικό κόστος για τη χώρα»
- Πάπας Λέων ΙΔ΄: «Η Αγία Έδρα είναι διατεθειμένη να μεσολαβήσει για να συναντηθούν οι εχθροί»
- INTRACOM DEFENSE: Με συστήματα υψηλής τεχνολογίας στη DEFEA 2025
- ΕΥΔΑΠ: Παράταση για τις 19 Ιουνίου του διαγωνισμού για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στον Μαραθώνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις