Επιχειρήσεις

Placement 4,5 εκατ. μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο που αντιστοιχεί στο 3,2% του μετοχικού κεφαλαίου

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος

Η τιμή της μετοχής έκλεισε στη συνεδρίαση της Τρίτης στα 38,94 ευρώ, που σημαίνει ότι τα 4,5 εκατ. τεμάχια αντιστοιχούν σε 175,23 εκατ. ευρώ.

Σε placement, δηλαδή σε πώληση μετοχών 4,5 εκατομμύρια τεμάχια θα προχωρήσει η Mytilineos. Κατά πληροφορίες η leading syndicator είναι η Citi και η Morgan Stanley, ενώ στη διαδικασία θα μετέχει και η Euroxx. Η προσφορά που εκδηλώθηκε καλύπτει το σύνολο της συναλλαγής.

Πωλητές είναι οι Frezia LTD και η Kilteo LTD οι οποίες είναι συμφερόντων του Ευάγγελου Mυτιληναίου. Οι 4,5 εκατομμύρια μετοχές αντιπροσωπεύουν το 3,15% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η τιμή της μετοχής έκλεισε στη συνεδρίαση της Τρίτης (21/5) του Χρηματιστηρίου Αθηνών (όπου είναι εισηγμένη η μετοχή) στα 38,94 ευρώ, που σημαίνει ότι τα 4,5 εκατ. μετοχές αντιστοιχούν σε 175,23 εκατ. ευρώ. Προφανώς, οι μετοχές θα πουληθούν με κάποιο discount, δηλαδή με έκπτωση έναντι της χρηματιστηριακής τιμής και μένει να οριστεί το εύρος της έκπτωσης (συνήθως είναι από 2-3% έως 10%).

Ο Ευάγγελος Mυτιληναίος διαθέτει σήμερα το 26,54% των μετοχών της εταιρείας ενώ μετά την πώληση των μετοχών θα διαθέτει το 23,38%. Κατά πληροφορίες η κίνηση σχετίζεται με την προετοιμασία για το dual listing του τίτλου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

H κίνηση έρχεται σε μια περίοδο που οι αναλυτές βάζουν όλο και υψηλότερα τον πήχη για τη μετοχή. Το γκρουπ των εταιρειών που δίνουν τιμή-στόχο για τη Mytilineos άνω των 45 ευρώ περιλαμβάνει τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, Euroxx, Optima, Edison και Pantelakis και Piraeus Securities.

Με τα νέα δεδομένα, η μέση τιμή-στόχος για τη Mytilineos πλέον διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία στα 47 ευρώ (μεταξύ 46 και 50 ευρώ).

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιχειρήσεις

close menu