Συμπληρώνεται το πλαίσιο των κινήτρων για τους μετασχηματισμούς επιχειρήσεων που γίνονται σύμφωνα με το Ν. 4172/2013, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου και αναμένεται να τεθεί σήμερα προς ψήφιση στην ολομέλεια, στο νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται Οδηγία για την προστασία των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας.
_x000D_
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, σε συμπλήρωση των διατάξεων του Ν. 4172/2013 (σ.σ. άρθρα 52 έως και 55 που αφορούν σε φορολογικά κίνητρα αναφορικά με το φόρο εισοδήματος σε μετασχηματισμούς επιχειρήσεων) και με στόχο αφενός να παρασχεθεί ένα πλήρες πλαίσιο κινήτρων για μετασχηματισμούς επιχειρήσεων με το ν. 4172/2013 και αφετέρου να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση των μετασχηματισμών βάσει των διατάξεων του ν. 4172/2013 με τις ισχύουσες διατάξεις των αναπτυξιακών νομοθετημάτων, προβλέπεται απαλλαγή από τις φορολογικές και λοιπές επιβαρύνσεις για μετασχηματισμούς κατά τα άρθρα 52 έως και 55 του ν. 4172/2013. Στις απαλλαγές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίων. Επίσης οι διατάξεις του Κώδικα ΦΠΑ και του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος εφαρμόζονται όπως ισχύουν.
_x000D_
Με την τροπολογία διευκρινίζεται πως δεδομένου ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση παρέχεται πλέον πλήρες πλαίσιο κινήτρων για μετασχηματισμούς, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΦΕ, εφεξής δεν είναι δυνατή η παράλληλη υπαγωγή μετασχηματισμών στις διατάξεις του ΚΦΕ και στις διατάξεις λοιπών αναπτυξιακών νομοθετημάτων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Opinion Poll: Ανέβηκε στο 30,5% η ΝΔ μετά τη ΔΕΘ – Θετικά για το 53% τα μέτρα
- Alpha Bank: Την 1η Δεκεμβρίου η αποκοπή του προμερίσματος
- Hellenic Cables: Σύμβαση από τον ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άνοδος μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της ΕΚΤ
- Μπέργκαμ: Ο υπ. Εσωτερικών των ΗΠΑ πήγε να «τσεκάρει» τη Ρεβυθούσα για το αμερικανικό LNG
- Αλβανία: Στα χέρια της υπουργού από Τεχνητή Νοημοσύνη «Diella» οι δημόσιες συμβάσεις
- ΕΕ: Η κατάργηση εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου θα έχει επιτευχθεί έως το 2028
- Alpha Trust Ανδρομέδα: Διανομή μερίσματος 0,25ευρώ ανά μετοχή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις