Στις 19 Ιανουαρίου η αποκοπή δικαιώματος - Από 23 Ιανουαρίου ξεκινά η καταβολή μέσω της Εθνικής Τράπεζας
Το ακριβές τελικό ποσό του προσωρινού μερίσματος για τη χρήση 2025 ανακοίνωσε η Πλαστικά Θράκης Εταιρεία Συμμετοχών, ενημερώνοντας το επενδυτικό κοινό για τις ημερομηνίες αποκοπής, καταγραφής και πληρωμής.
Μετά την παρακράτηση φόρου 5%, το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό διαμορφώνεται σε 0,0665007849 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η συνολική μικτή διανομή ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.
Η ανακοίνωση:
Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «THRACE PLASTICS CO. S.A.» (εφεξής «Εταιρεία»), σε συνέχεια της από 17 Νοεμβρίου 2025 ανακοίνωσής της και συμπλήρωση του οικονομικού ημερολογίου, γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι το Διοικητικό
Συμβούλιο της Εταιρείας κατά τη συνεδρίαση αυτού της 12ης Νοεμβρίου 2025 αποφάσισε την διανομή (καταβολή) προς τους μετόχους της Εταιρείας προσωρινού μερίσματος για την εταιρική χρήση 2025 συνολικού ποσού 3.000.000 Ευρώ (μικτό ποσό), ήτοι 0,0685848289 Ευρώ ανά μετοχή της Εταιρείας (μικτό ποσό), το οποίο ποσό με την προσαύξηση που αντιστοιχεί στις 884.815 ίδιες μετοχές, τις οποίες κατέχει η Εταιρεία και οι οποίες εξαιρούνται, σύμφωνα με το νόμο, της καταβολής προσωρινού μερίσματος, πρόκειται να ανέλθει 0,0700008262 Ευρώ ανά μετοχή.
Το ως άνω ποσό του προσωρινού μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις των άρθρων 40 παρ. 1 και 64 παρ. 1 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α΄ 167/23.07.2013), όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το ν. 4646/2019 (ΦΕΚ Α΄ 201/12.12.2019).
Συνεπώς,
• το τελικώς καταβαλλόμενο ποσό του προσωρινού μερίσματος χρήσεως 2025 (καθαρό) ανέρχεται σε 0,0665007849 Ευρώ ανά μετοχή.
• Ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος (cut off date) προσωρινού μερίσματος χρήσεως 2025, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2026.
• Δικαιούχοι του προσωρινού μερίσματος χρήσεως 2025 (record date) είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αΰλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2026.
• Η πληρωμή (καταβολή) του τελικού ως άνω προσωρινού μερίσματος χρήσεως 2025 θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2026, και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πληρώτριας Τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» ως ακολούθως:
1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες), σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της ATHEXCSD.
2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής προσωρινού μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.T., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.».
Υπενθυμίζεται προς τους κ.κ. μετόχους ότι το δικαίωμα είσπραξης του προσωρινού μερίσματος παραγράφεται μετά την παρέλευση πενταετίας (άρθρο 250 περ. 15 ΑΚ) από το τέλος του έτους στο οποίο γεννήθηκε η απαίτηση (ήτοι εν προκειμένω μέχρι 31.12.2031) και ότι μετά την ανωτέρω παραγραφή τους τυχόν μη εισπραχθέντα ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν.δ. 1195/1942.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΑΜ: 16,9 εκατ. ευρώ για έργα προστασίας και ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς
- Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Χριστοδουλίδη μετά το βίντεο με τις μίζες
- Deloitte 2026 Global Insurance Outlook: Περίοδος αβεβαιότητας για τον ασφαλιστικό κλάδο
- Κακοκαιρία: Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στη Βόρεια Ελλάδα
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- A.S. ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΒΙΟΜ. ΕΤΑΙΡΙΑ Η/Υ & ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Meta: Ζητά από την Αυστραλία να επανεξετάσει την απαγόρευση των social media για ανήλικους
- Melia Ηotels: Κρήτη, Αθήνα και Πελοπόννησος οι επόμενες στάσεις του διεθνούς ξενοδοχειακού brand
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








