Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά την κοινή συνεδρίαση ΚΟ και Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ την προηγούμενη εβδομάδα «δεν αφορούσε τη συμφωνία ή το σχέδιο συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες», αλλά «είχε στόχο τους Ανεξάρτητους Έλληνες προκειμένου να μην προχωρήσει η πολιτική της κυβέρνησης και να μην φθάσουμε στην αυριανή ημέρα, στη μέρα δηλαδή συνεδρίασης του Eurogroup και στην έξοδο της χώρας από την περίοδο των μνημονίων».
Κατέστησε σαφές ότι «στο σχέδιο συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες, οι ΑΝΕΛ έχουμε πει ένα μεγάλο “όχι” από της ιδρύσεώς μας», και προσέθεσε: «Η συμφωνία αυτή, το σχέδιο συμφωνίας δεν έχει κανένα νομικό αποτέλεσμα, όπως προσπαθούν να διαδώσουν μέσω των ΜΜΕ, ιδίως εκείνοι που έχουν παραχωρήσει τον όρο “Μακεδονία” πολύ πιο πριν, ιδίως η ΝΔ που με επίσημες δηλώσεις του προέδρου της μιλάει για erga omnes και σύνθετη ονομασία, το ΠΑΣΟΚ που υπέγραψε την Ενδιάμεση Συμφωνία και άλλα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί μετά το 2012».
Επισήμανε δε ότι «το συγκεκριμένο σχέδιο δεν ξεκινά καμία διαδικασία χωρίς τέλος για είσοδο του κράτους αυτού στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ, καθώς απόλυτη προϋπόθεση για να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η Συνταγματική αλλαγή και η κύρωση της συμφωνίας αυτής στη Βουλή των Σκοπίων και της Αθήνας» και υπογράμμισε:.
«Η κύρωση της συμφωνίας αυτής θα απαιτήσουμε να έχει τον αριθμό των 180 βουλευτών».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φόβους για ανατιμήσεις στο πετρέλαιο και αναταραχές στην διεθνή ναυτιλία φέρνει η νέα πολεμική κρίση στη Μέση Ανατολή
- Ιράν: Ανησυχίες για εσωτερικές ταραχές – Η πολιτοφυλακή του καθεστώτος ξεκινά περιπολίες στην Τεχεράνη
- Χαμεϊνί και Πεζεσκιάν στο στόχαστρο των επιθέσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Μενδώνη για τις 262 φωτογραφίες από την Καισαριανή: Είναι πλέον κτήμα του Ελληνικού Δημοσίου
- Aegean Airlines: Αναστέλλει τις πτήσεις από και προς Τελ Αβίβ, Βηρυτό και Ερμπίλ
- «Επιχείρηση Επική Οργή» ονόμασαν οι ΗΠΑ τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ
- ΗΠΑ – Ισραήλ Vs Ιράν: Τέσσερα σενάρια για την έκβαση της νέας κλιμάκωσης της σύγκρουσης
- Ναυάγιο στη Χίο: Συλλήψεις στην Τουρκία για μέλη κυκλώματος δουλεμπόρων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







