«Φυσικά δεν έχουμε πάρει αποζημιώσεις. Πολύ λίγοι πήραν από την αρωγή το διχίλιαρο απλά το διχίλιαρο μπροστά στις εκατοντάδες ευρώ που είναι η περιουσία μας, είναι αμελητέο ποσό», λέει ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού «ΘΕΣ ΓΗ», Βαγγέλης Παναγιώτου
Απέραντο βάλτο θυμίζουν τα χωράφια πολλών αγροτών μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και των πλημμυρών που άφησαν πίσω τους μία βαθιά πληγή στη Θεσσαλία.
Μάλιστα, σε πολλά από αυτά δεν έχουν σπεύσει ακόμα οι ελεγκτικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν και να καταγράψουν την καταστροφή προκειμένου οι άνθρωποι να πάρουν σύντομα την αποζημίωσή τους.
Ο Βαγγέλης Παναγιώτου, αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού «ΘΕΣ ΓΗ», μιλώντας στο Mega επεσήμανε: «Σας ευχαριστούμε που δεν μας ξεχνάτε, μας έχουν ξεχάσει όμως οι διοικούντες. Είμαστε στον μεγαλύτερο κάμπο της Ελλάδας, την Θεσσαλία, και όπως βλέπετε είμαστε έτοιμοι για ιχθυοκαλλιέργεια. Τα χωράφια είναι πλημμυρισμένα, έχουν πολύ νερό και δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά».
Πότε θα έρθει η παραγωγή στα φυσιολογικά επίπεδα;
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου, «σε τουλάχιστον 2 χρόνια. Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Μπορεί να φύγουν τα νερά αλλά δεν ξέρουμε τι διαχείριση χρειάζονται μετά για να μπορέσουμε να μπούμε να καλλιεργήσουμε. Κατά την εκτίμησή μας, κάποια χωράφια θα αρχίσουν να καλλιεργούνται, όχι όμως στην περιοχή μας, (σ.σ.: στο Καστρί Λάρισας και στην ευρύτερη περιοχή). Εμείς θέλουμε τουλάχιστον 3-5 χρόνια για να μπούμε να καλλιεργήσουμε».
«Φυσικά δεν έχουμε πάρει αποζημιώσεις. Πολύ λίγοι πήραν από την αρωγή το διχίλιαρο απλά το διχίλιαρο μπροστά στις εκατοντάδες ευρώ που είναι η περιουσία μας, είναι αμελητέο ποσό. Δεν έχουμε πάρει τίποτα. Σε εμάς θέλουν να έρθουν να κάνουν έλεγχο. Έχουμε κάνει αιτήσεις στον ΕΛΓΑ», τόνισε κλείνοντας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Ρώσος επιχειρηματίας πίσω από το after party του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στις Μπαχάμες
- Εκτακτη συγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κλιμάκωση στο στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ
- Safe Bulkers: Με €10,05 εκατ. συμμετείχε ο Πόλυς Χατζηωάννου στην αύξηση κεφαλαίου
- Αύξηση 1,2% των απασχολουμένων στη βιομηχανία και 1,1% στις υπηρεσίες στο β’ τρίμηνο του 2026
- Αποφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης και ανακοίνωσε την επιστροφή του στην πολιτική
- ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ - E.IN.S. Α.Ε. - E.IN.S. A.E. ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2026
- Eurostat: Στα 31 φεύγουν οι νέοι από το πατρικό στην Ελλάδα. Γιατί αργούν και τι συμβαίνει σε άλλες χώρες
- Αύξηση 19,4% στις κενές θέσεις εργασίας το β’ τρίμηνο του 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








