Επιχειρήσεις

Ποια είναι η εταιρεία όπου έγινε ένοπλη επίθεση με νεκρούς στη Γλυφάδα

Τρία τα θύματα και ο ένοπλος Αιγύπτιος

H εταιρεία European Navigation της οικογένειας του Σπύρου Καρνέση (μεγαλομέτοχος και στην εταιρεία εμπορίας καυσίμων ΕΛΙΝ ενώ ήταν μέτοχος και στη χρηματιστηριακή εταιρεία Πήγασος) είναι η εταιρεία στην οποία έκανε έφοδο ο Αιγύπτιος και αφαίρεσε τη ζωή τριών ατόμων τη Δευτέρα. Η είδηση προκάλεσε σοκ. Πρόκειται για εταιρεία με σχεδόν μισό αιώνα παρουσίας στον ελληνικό εφοπλισμό και με ιδιαίτερη στόχευση στα δεξαμενόπλοια.

Η εταιρεία αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ιδρύθηκε το 1979 και έχει επί δεκαετίες διαχειριστεί δεκάδες εμπορικά πλοία, δεξαμενόπλοια πετρελαίου και χημικών, ενώ «διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers Ltd.
Συγκεκριμένα, «δύο shuttle tankers DP2 Suezmaxes που κατασκευάστηκαν το 2013 στο STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευασμένα μεταξύ 2001 και το 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2006, ενώ υπήρχε προγραμματισμός προσθήκης ακόμη πέντε δεξαμενόπλοιων MR στο STX στην Κορέα ήδη την περασμένη δεκαετία. Οι εγκαταστάσεις της στην Γλυφάδα φιλοξενούν τις υπηρεσίες για «την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και το πλήρωμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στη Γλυφάδα: Νεκρή από τον Αιγύπτιο η εφοπλίστρια Καρνέση, ο σύζυγος της αδελφής της και CEΟ της εταιρείας και ένας καπετάνιος

Ο δράστης ήταν πρώην εργαζόμενος, στο κτήμα του ιδιοκτήτη στους Πεταλιούς

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, η ναυτιλιακή έχει βρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν στο προσκήνιο μέσω της δικαστικής διαμάχης στην οικογένεια Καρνέση για σειρά οικονομικών θεμάτων. Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής της Σπύρος Καρνέσης έχει και το πλειοψηφικό ποσοστό σε γνωστή εταιρεία καυσίμων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu