Μετά από σχετικό διαγωνισμό
Η κατασκευαστική εταιρεία Archirodon, η οποία έχει δραστηριοποίηση κυρίως στη Μέση Ανατολή, πέρασε μαζί με κοινοπραξία εταιριών από την Ολλανδία, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, στην πρώτη φάση κατασκευής νέου εμπορικού λιμανιού στην Αλβανία, στο οποίο προβλέπεται η μετεγκατάσταση των δραστηριοτήτων φορτοεκφόρτωσης του υφιστάμενου λιμανιού Δυρραχίου.
Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, κα Belinda Balluku, μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κοινοπρακτικό σχήμα μεταξύ των εταιρειών Van Oord Dredging and Marine Contractors και της, με ελληνική καταγωγή, κατασκευαστικής εταιρείας Archirodon, καλείται πλέον να υποβάλει τις οικονομικές του προσφορές.
Οι υποψήφιοι για το εν λόγω έργο ήταν πέντε και ο διαγωνισμός είχε επαναπροκηρυχθεί τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, κατόπιν ακύρωσης της αρχικής διαδικασίας που είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο, λόγω έλλειψης κατάλληλων προσφορών.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ο προϋπολογισμός της πρώτης φάσης του έργου ανέρχεται σε 396 εκατ. ευρώ, ενώ οι ανάδοχοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν την κατασκευή εντός 40 μηνών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ρωσία: Η αποστολή Tomahawk στην Ουκρανία δεν θα βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου
- Κάρνεϊ: Σημείο καμπής συνομιλίες με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για τις σχέσεις Καναδά – Κίνας
- Τουρκία: Αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο
- Βόρεια Μακεδονία: Την Κυριακή, 2/11 ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών
- Ιταλία: Πιθανή αύξηση της φορολογίας στις κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης
- Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα 1/11 η νέα Αμερικανίδα πρέσβης
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 7 Νοεμβρίου
- Γεωργιάδης: Αφορολόγητες οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες στο Μάτι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








