Μέχρι τώρα μπορούσε να το βρει κανείς μόνο σερβιριζόμενο σε καταστήματα εστίασης
Στο χώρο των ροφημάτων που μέχρι τώρα μπορούσε να βρει κανείς μόνο σε καταστήματα εστίασης μπαίνουν και τα σούπερ μάρκετ, συγκεκριμένα οι αλυσίδες Μασούτης και My Market.
Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, στα ράφια των δύο αλυσίδων, σε κάποια αρχικά καταστήματα, υπάρχει πλέον το περίφημο Bubble tea, μια παραλλαγή του παγωμένου τσαγιού με ολίγη από χυμού φρούτου, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές ανάμεσα στα μικρά παιδιά και τη νεολαία και έχει γίνει γνωστό τα τελευταία χρόνια μέσα από το Τik Tok.
Η ιστορία του Bubble tea ξεκίνησε από την Ασία, πέντε δεκαετίες πριν, το 1980 στην πόλη Taichung της Ταϊβάν. Πρόκειται για ρόφημα με βάση το τσάι που συνδυάζεται με σιρόπι φρούτων και μικρές φούσκες που σκάνε στο στόμα, όπως ονομάζονται πέρλες ταπιόκας.
Στην αρχή σερβιριζόταν με γάλα και στη συνέχεια έγινε πολύ δημοφιλές σε όλο το νησί και έπειτα σε ολόκληρη την Ασία, ως κομμάτι της ασιατικής street κουλτούρας.
Τα επόμενα χρόνια έγινε γνωστό και στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια είναι πολύ αγαπητό ανάμεσα στη νεολαία και στην Ελλάδα, με ειδικά μαγαζιά να έχουν ανοίξει γιαυτό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: «Το τέλος των 3 ευρώ δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών»
- Aktor: Σε ιδιώτες επενδυτές το 53,6% των ομολογιών – Στο 4,70% η τελική απόδοση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη και το βλέμμα σε ΕΚΤ και BoE
- Jumbo: Έναρξη διαδικασιών απορρόφησης της θυγατρικής «HERALD GREECE 2»
- Ideal: Στις 12 Ιανουαρίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Δήμας: «Το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά εντάσσεται στη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ»
- Κώστας Γεράρδος (ΣΕΛΠΕ): «Στην Ευρώπη χτίζεται ένα παράλληλο εμπόριο χωρίς κανόνες»
- Υπερταμείο: Ξεκινάει ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








