Είναι γνωστές οι σχέσεις της Καστοριάς με τις ΗΠΑ λόγω της εμπορικής δραστηριότητας της γούνας
Η αφορμή ήταν η εμφάνιση της νέας Πρέσβεως των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, σε δύο επίσημες εμφανίσεις με γούνα.
Αυτή η ενδυματολογική προσέγγιση, παρά τις ακόμα υψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα, ήταν καθοριστική για να έρθουν τα πρώτα επιχειρηματικά υπομνήματα προς εκείνη από τον κλάδο των γουναράδων.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει site της Βόρειας Ελλάδας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καστοριάς πριν από μερικές ώρες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών «Ο Προφήτης Ηλίας» Άκης Τσούκας, αποκάλυψε πως ήδη σε άτυπο ΔΣ υπήρξε η πρόταση να προκληθεί η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Καστοριά, με αφορμή τη διοργάνωση της 51ης Έκθεσης Γούνας την ερχόμενη άνοιξη.
Σύμφωνα με τον κ. Τσούκα «η νέα Πρέσβυς έχει ιδιαίτερο γούστο», ενώ πρόσθεσε ότι ήδη θα υπάρξει υπόμνημα και σχετική πρόσκλησξηη από τον Σύνδεσμο προς την Πρεσβεία το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου θεωρεί ότι η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα μπορεί με αυτή τη συμβολική της επίσκεψη να στείλει πολύ ηχηρά μηνύματα σε όλες τις αγορές για τον κλάδο.
Εξάλλου, κατά τον ίδιο είναι γνωστές οι σχέσεις της Καστοριάς με τις ΗΠΑ λόγω της εμπορικής δραστηριότητας της γούνας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε
- Το Ducasse Baccarat στο Παρίσι, το πιο όμορφο εστιατόριο στον κόσμο για το 2025
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Νεκρός στο ξενοδοχείο 27χρονος Νορβηγός αθλητής
- Ανάλυση CNN: Πόσο πραγματικός είναι ο κίνδυνος ενός πολέμου στην Ευρώπη;
- Τουρκία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη συντριβή του μοιραίου Falcon – Βρέθηκε το μαύρο κουτί
- Έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο: Το ελληνικό FBI ανέλαβε τις έρευνες
- NYT: Γιατί η Ρωσία πιθανότατα θα απορρίψει το νέο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ – Ουκρανίας
- Πάπας Λέων ΙΔ΄: Την κατάσταση που βιώνει η Γάζα έθιξε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








