Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός συντονίστηκε με τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις για να βοηθήσει στην άμυνα της χώρας από την επίθεση
Πολεμικά πλοία του ναυτικού των ΗΠΑ κατέρριψαν πολλούς ιρανικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ την Τρίτη το βράδυ. Οι αναχαιτίσεις έγιναν εν μέσω της μαζικής ιρανικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, που αμερικανικές δυνάμεις προστατεύουν το Ισραήλ από μια ιρανική πυραυλική επίθεση.
Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι αναχαίτισε επίσης “μεγάλο αριθμό” από τους περίπου 180 πυραύλους που έπεσαν στο Ισραήλ.
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν είπε ότι ο αμερικανικός στρατός συντονίστηκε στενά με τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις για να βοηθήσει στην άμυνα της χώρας από την επίθεση.
«Αμερικάνικα ναυτικά αντιτορπιλικά ενώθηκαν με τις ισραηλινές μονάδες αεράμυνας εκτοξεύοντας αντιπυραυλικά πυρά για να καταρρίψουν εισερχόμενους πυραύλους», είπε ο Σάλιβαν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια σχετικής ενημέρωσης. «Δεν γνωρίζουμε καμία ζημιά σε αεροσκάφη ή στρατηγικά στρατιωτικά μέσα στο Ισραήλ», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η επίθεση «φαίνεται ότι ήταν «αναποτελεσματική».
Η Τεχεράνη είπε ότι η πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ έγινε ως αντίποινα για τις δολοφονίες κορυφαίων ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.
Το Ιράν υποσχέθηκε να αντεπιτεθεί εναντίον του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτη της πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς, στην Τεχεράνη τον περασμένο Ιούλιο. Ο ισραηλινός στρατός έχει επίσης στοχεύσει τη Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν και σκότωσε τον Χασάν Νασράλα , τον αρχηγό της μαχητικής οργάνωσης, σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό την περασμένηΠαρασκευή.
Η δολοφονία του Νασράλα, ήρθε λίγες ημέρες πριν το Ισραήλ ξεκινήσει μια «περιορισμένη» χερσαία επιχείρηση εντός του Λιβάνου και προκάλεσε φόβους ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να κλιμακωθεί, όπως και συμβαίνει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά εξηγήσεις από τον Ορμπαν για τη μη ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
- Τουρνουά Ακρόπολις: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Λετονία (20:00) στο ΟΑΚΑ
- Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Αύξηση 7,7% στις κρατήσεις τον Ιούλιο
- Η Μόσχα υποβαθμίζει τις συνομιλίες με Ζελένσκι και ο Τραμπ λέει ότι ο Πούτιν μπορεί να μην θέλει συμφωνία
- MyCoast: Χιλιάδες οι καταγγελίες με τις περισσότερες σε Χαλκιδική και Ανατολική Αττική
- Ηλεκτροκίνηση: Τα οχήματα δεν βλάπτουν το περιβάλλον, η φόρτιση όμως το ρυπαίνει
- ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής του 2026
- H διπλωματία της μόδας: Ποιος είναι ο σχεδιαστής πίσω από τη νέα εικόνα του Ζελένσκι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις