Οι πληρωμές των τραπεζών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα είναι μικρότερες σε σχέση τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τραπεζικούς ομίλους, καθώς η εποπτική αρχή εξακολουθεί να έχει ανησυχίες για την ποιότητα των κεφαλαίων τους
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να δώσει την έγκριση τον Ιούνιο στις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να διανείμουν μερίσματα ύψους 840 εκατ. ευρώ, μετά από 15 χρόνια, όπως αναφέρει σε ειδική του στήλη (Pro Morning Central Banker (MCB) Europe) το Politico, επικαλούμενο ελληνική τραπεζική πηγή.
Το μέρισμα της Εθνικής Τράπεζας θα έχει ανώτατο όριο το 20-25% των κερδών των δανειστών το 2023, η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να επιστρέψει το 10% των κερδών της στους μετόχους, η Alpha Bank το 20% και η Eurobank το 25%, σύμφωνα με τις οδηγίες των ίδιων των τραπεζών, όπως ανέφερε η πηγή.
Οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να μειώσουν τις προσδοκίες τους, καθώς η ΕΚΤ είναι πιθανό να την αφήσει να πληρώσει μόνο το 25% των κερδών της, δηλαδή κάτω από το 30% που ήταν η καθοδήγηση της διοίκησης.
Οι πληρωμές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με το Politico, θα είναι μικρότερες από ό,τι για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς ομίλους, καθώς η εποπτική αρχή εξακολουθεί να έχει ανησυχίες για την ποιότητα των κεφαλαίων τους. Περίπου το 40% του κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών έχει τη μορφή αναβαλλόμενης φορολογικής πίστωσης (DTC), την οποία η ΕΚΤ θεωρεί ως χαμηλής ποιότητας ίδια κεφάλαια.
Οι τράπεζες έχουν υποβάλει τα τριετή σχέδιά τους στην ΕΚΤ, η οποία θα τα αξιολογήσει προτού τους δώσει το πράσινο φως. Η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο, σύμφωνα, πάντα, με τις πηγές που επικαλείται το Politico.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Senior housing: H ευκαιρία του real estate λόγω δημογραφικού
- Έρευνα του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ και της ιρανικής κυβέρνησης
- Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανεβάζει τα επιτόκια στο 1,25%, το υψηλότερο επίπεδο από το 1995
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- AKTOR: Συμφωνία με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας για το 51% ενεργειακού χαρτοφυλακίου – Επένδυση 370 εκατ. ευρώ
- Viohalco: Τζίρος 4,3 δισ. ευρώ και άλμα 62% στα κέρδη προ φόρων στο α΄ εξάμηνο
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - Ανακοίνωση σχετικά με σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








