Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199
Υψηλός είναι σήμερα Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέο πλήγμα για τη γερμανική οικονομία από την υποχώρηση των εξαγωγών τον Αύγουστο
- Τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ 74,6 δισ. δολαρίων προβλέπει η Samsung
- Κ. Δημόπουλος: Στη νέα εκ Κύπρου εταιρεία ειδών DYI Superhome center το πρώην στέλεχος της Jysk
- Εκτοξεύτηκαν στα 3,82 δισ. ευρώ οι κρατικές οφειλές προς τους ιδιώτες
- Νέος γύρος απολύσεων στην Amazon πλήττει το τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου
- PHOENIX VEGA MEZZ PLC - Επικαιροποιημένο Οικονομικό Ημερολόγιο 2026 για τη διανομή ενδιάμεσου μερίσματος
- Προθεσμία για την Κυριακή οι 11 κατηγορούμενοι για την απάτη σε βάρος του ΕΦΚΑ
- Τρεις νεκροί από επιθέσεις των Χούθι σε αεροδρόμια της Σαουδικής Αραβίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








