Η Fairfax θα μειώσει το ποσοστό της επί του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας στο 33%
Σε placement για το 2% των μετοχών, ή 80 εκατ. μετοχές, που κατέχει στη Eurobank προχωρά η Fairfax του Πρεμ Γουάτσα, ώστε να μειώσει το ποσοστό της επί του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας στο 33%.
Σύμφωνα με το Reuters, το βιβλίο έχει καλυφθεί, δηλαδή η ζήτηση που εκδηλώθηκε κάλυψε ήδη την προσφορά. Κατά τις ίδιες πηγές, το placement γίνεται κατόπιν εποπτικής απαίτησης να μειωθεί το ποσοστό του κ. Γουάτσα κάτω από την καταστατική μειοψηφία (33,3%).
Ο Πρεμ Γουάτσα είχε λάβει ειδική άδεια από τον επόπτη για να κατέχει υψηλότερο ποσοστό, χωρίς όμως να ασκεί τα δικαιώματα ψήφου, ωστόσο υπήρξε αναθεώρηση της άποψης του επόπτη που οδήγησε στην πώληση των μετοχών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Athens Innovation Summit 2025: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας καινοτομίας με καλεσμένο το νομπελίστα Demis Hassabis
- Unibios: Με ποσοστό 19,35% ο Αντώνιος Σβορώνος
- Βουλή: Ψηφίστηκε η παραχώρηση του ΣΕΦ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός
- Κατά 37,8% αυξήθηκαν τα ενοίκια στην Αττική μέσα σε μια 5ετία
- Ευρωπαϊκές αγορές: Βούλιαξαν ελέω δασμών Τραμπ
- Επίσκεψη στελεχών της ΑΑΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Τα στοιχεία που ζήτησαν
- Trastor: Απέκτησε πολυώροφο κτήριο γραφείων έναντι 21,47 εκατ. ευρώ
- Aktor: Αγορά 1 εκατ. μετοχών από την Winex του Αλέξανδρου Εξάρχου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις