Την ζήτησε ο ίδιος μετά τη νίκη του εθνικιστή υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του — την οποία ζήτησε ο ίδιος μετά τη νίκη του εθνικιστή υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές — θα διεξαχθεί στις 11 Ιουνίου.
«Η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουνίου», δήλωσε ο Τουσκ πριν από την έναρξη υπουργικού συμβουλίου.
Ένας Ευρωσκεπτικιστής στην Πολωνία: Τι σημαίνει για την εσωτερική πολιτική και τις Βρυξέλλες
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν χθες, Δευτέρα, ο Κάρολ Ναβρότσκι, που έχει την υποστήριξη του αντιπολιτευόμενου, εθνικιστικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), συγκέντρωσε το 50,89% των ψήφων, έναντι 49,11% για τον φιλοευρωπαίο Ραφάλ Τρασκόφσκι, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Η επιτυχία του εθνικιστή υποψηφίου έρχεται σε αντίθεση με τη φιλοευρωπαϊκή δέσμευση της Πολωνίας υπό τον Τουσκ και τη στήριξή της στην Ουκρανία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Allwyn: Νέες αγορές μετοχών του ΟΠΑΠ
- Σε ΦΕΚ το πρόγραμμα ”Απόλλων” για ρεύμα στα ευάλωτα νοικοκυριά
- Πριγκιπικά emails της Μέτε-Μάριτ μe τον Επστάιν: Η απάντηση, «κακή κρίση»
- Alpha Bank: Νέες αγορές ιδίων μετοχών – Πάνω από 2,8 εκατ. ευρώ σε δύο συνεδριάσεις
- ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Μεγάλη νίκη για την Σανάι Τακαϊτσι προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις στην Ιαπωνία
- ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ - ΑΓΟΡΕΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Pallma AI: Τα επόμενα βήματα μετά τη χρηματοδότηση 1,4 εκατ. δολάρια για την start up με το ελληνικό χρώμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









