Οπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του κράτους-μέλους του NATO, έπρεπε να διασφαλιστεί ο εναέριος χώρος
Πολωνικά και συμμαχικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν νωρίς την Τετάρτη για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του πολωνικού εναέριου χώρου, αφού η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις στη δυτική Ουκρανία κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ.
Όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του κράτους-μέλους του NATO, έπρεπε να διασφαλιστεί ο πολωνικός εναέριος χώρος, αφού η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με drones σε τομείς της δυτικής Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.
«Ζεύγη μαχητικών ταχείας αντίδρασης και αεροσκάφος πρώιμης προειδοποίησης έχουν απογειωθεί, ενώ τα επίγεια συστήματα αεράμυνας και τα ραντάρ έχουν τεθεί σε υψηλότερη ετοιμότητα», ανέφερε το επιχειρησιακό επιτελείο σε ανάρτηση στο X.
Στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σχεδόν όλη η Ουκρανία βρισκόταν σε συναγερμό εξαιτίας προειδοποίησης της πολεμικής αεροπορίας για επιδρομές της Ρωσίας με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης.
Σημειώνεται πως, η Ουκρανία υπέστη νέα γενικευμένη ρωσική επίθεση από αέρος κατά τη διάρκεια της νύχτας, με συνδυασμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών και drones, καταγράφοντας δεκάδες τραυματίες και απαντώντας μα σμήνη drones στους ρωσικούς αιθέρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εγκρίθηκαν οι αμοιβές της CEO του ΔΕΣΦΑ: €1,67 εκατ. για τρία χρόνια
- Επιτροπή για ιαματικό τουρισμό συστήνει το Υπ. Τουρισμού
- Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ: Τι ισχύει για την ανάκληση άδειας στη Λάρισα
- Η Βαρκελώνη αυξάνει τον τουριστικό φόρο στα 15 ευρώ ανά διανυκτέρευση για να χρηματοδοτήσει τη στέγαση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη, βαριές απώλειες 12,7% για Diageo
- Υπουργικό Συμβούλιο: Νομοσχέδια για παράνομο στοίχημα και συντάξεις Δημοσίου
- ΕΚΤ: Ενέκρινε τον Μπόρις Βούιτσιτς για την θέση του νέου αντιπροέδρου
- ΥΠΕΘΟ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ερευνά παραβιάσεις δικαίου στη ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








