Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίξουν και πάλι στις 09:00 το πρωί
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κορυφώνονται σήμερα 17/11 οι τριήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο πλαίσιο του εορτασμού της 52ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.
Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίξουν και πάλι στις 09:00 το πρωί και είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 13:00, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία.
Η εξέγερση των φοιτητών τον Νοέμβριο του 1973 και τα συγκλονιστικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στα προαύλια και στις αίθουσες διδασκαλίας του Πολυτεχνείου αποτέλεσαν την κορυφαία στιγμή της πορείας του φοιτητικού κινήματος κατά της δικτατορίας. Πλήθος πολιτών όλων των ηλικιών κατέκλυσαν το Πολυτεχνείο τις τελευταίες ημέρες, καταθέτοντας λουλούδια και στεφάνια στη μνήμη τους.
Ήταν ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973, όταν ένα από τα τανκς του στρατού που ήταν παραταγμένο στην Πατησίων, κινήθηκε προς τη σιδερένια πόρτα του Πολυτεχνείου, γκρεμίζοντας την είσοδο του ιδρύματος και πέφτοντας πάνω στους φοιτητές που στέκονταν πίσω από την πόρτα.
Η κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 και η αιματοβαμμένη λήξη της, αποτέλεσε ένα σύμβολο του αγώνα για την Ελευθερία και της αντίστασης στη Δικτατορία, η οποία οκτώ μήνες μετά, τον Ιούλιο του 1974 οδηγήθηκε στην πτώση της.
Πάνω από 5.000 αστυνομικοί επί ποδός
Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί από τα ΜΑΤ, την Ομάδα ΔΙΑΣ, τη ΔΡΑΣΗ, των ΟΠΚΕ, την Ασφάλεια, και την Τροχαία βρίσκονται επί ποδός γύρω από το Πολυτεχνείο και από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δημόσια κτίρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές συνδρομή στις παραπάνω δυνάμεις θα δίνουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ ενώ αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε καίρια σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι.
Από αέρος, drones και ελικόπτερο θα δίνουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, ενώ θα παρακολουθούνται και ταράτσες πολυκατοικιών, ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων.
Εξονυχιστικοί έλεγχοι θα γίνονται και σε σημεία όπου θα υπάρχουν ενδείξεις ή πληροφορίες ότι κάποιοι μπορεί να έχουν κρύψει «πολεμοφόδια». Παράλληλα σε ετοιμότητα θα είναι και τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού, οι γνωστοί «Αίαντες», έτοιμοι να επέμβουν σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών από σήμερα Δευτέρα 17/11 έως και την Παρασκευή 21/11
- Ευγενία Μελέα: Από την Principia στον ΑΔΜΗΕ μετά από 17 χρόνια
- Ικτίνος: Προσύμφωνο με την εταιρεία CBE Capital για το έργο στον Oρμο Σητείας
- Συζητήσεις μεταξύ Havas και WPP
- Κίνηση στους δρόμους: Προβλήματα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λ. Αθηνών
- Συνέντευξη Αλαφούζου: Με σύμβουλο τον Ατζούν του Survivor το «management» του Παναθηναϊκού
- ΟΗΕ: To Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει για την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης στη Γάζα
- Sinsay: Τόλμησε και έφυγε εκτός ηπειρωτικής Ελλάδας, ανοίγοντας σημείο στην Πάρο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








