Οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς διαδηλώνουν κατά της επίθεσης ΗΠΑ–Ισραήλ στο Ιράν και προειδοποιούν για γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή
Πορεία διαμαρτυρίας προς την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποιούν σήμερα, Κυριακή, οργανώσεις, κόμματα και συλλογικότητες της Αριστεράς, αντιδρώντας στις πρόσφατες στρατιωτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στην επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ στο Ιράν.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και κατευθύνονται προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολεμικής κλιμάκωσης στην περιοχή. Όπως αναφέρουν σε καλέσματα και ανακοινώσεις τους, η επίθεση στο Ιράν εντείνει την ένταση και δημιουργεί τον κίνδυνο μιας ευρύτερης σύρραξης στη Μέση Ανατολή, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Οι διοργανωτές της κινητοποίησης καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, την πολιτική των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων και την αποκλιμάκωση της έντασης. Παράλληλα, εκφράζουν αλληλεγγύη στους λαούς της περιοχής που, όπως υποστηρίζουν, πληρώνουν το τίμημα των γεωπολιτικών συγκρούσεων.
Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή στην ευρύτερη περιοχή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Σαμαράς σήκωσε το γάντι: Πρωθυπουργός της ακρίβειας, της διαφθοράς, της ερήμωσης της επαρχίας, ο Μητσοτάκης
- Πυρκαγιά στη Σκιλλουντία Ηλείας
- Τεκμαρτό: Υποχώρηση για τους επαγγελματίες, ειδική “διόρθωση” για ταξιτζήδες μετά τη σύγκρουση με την κυβέρνηση
- Πυρκαγιά στους Πετσακούς Αχαΐας
- Φωτιά στο Κλειδί Τανάγρας: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
- Μητσοτάκης για τράπεζες: «Θα παρέμβουμε ξανά αν υπάρξουν καταχρηστικές πρακτικές»
- Η ερώτηση ήταν απλή για τις υποκλοπές: Απάντηση δεν ήρθε
- Χατζηθεοδοσίου για ΔΕΘ: «Οι μικρομεσαίοι παραμένουν ο φτωχός συγγενής της αγοράς»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







