Το καθαρό δηλωτέο αποτέλεσμα από την άσκηση δραστηριότητας κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος είναι η βάση υπολογισμού όλων των εισφορών, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για τον προσδιορισμό της βάσης υπολογισμού των εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους από 1ης Ιανουαρίου 2017.
Κατώτερο ασφαλιστέο εισόδημα ορίζονται τα 586 ευρώ.
Με βάση αυτό, θα πληρώνουν εισφορά όσοι κατά το προηγούμενο έτος παρουσιάζουν ζημιές ή μηδενικά κέρδη ή ασφαλίζονται χωρίς άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας.
Παράλληλα, ο ασφαλισμένος δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί των 586 ευρώ έως ότου καταστεί εφικτός ο υπολογισμός του πραγματικού εισοδήματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόλεμος για το “ΒΙΚΟΣ”: Έρευνα του Financialreport για προϊόντα και εταιρείες που μοιράζονται το ίδιο brand
- «Ελλάδα 2.0»: Ούτε σημειώματα clawback του 2024 δεν μπορεί να εκδώσει το κράτος εννέα μήνες μετά!
- Revolut, Klarna και Wise μέσα στις 5 top Neobanks με πάνω από 200 δις δολάρια αποτίμηση
- Opinion Poll: Ανέβηκε στο 30,5% η ΝΔ μετά τη ΔΕΘ – Θετικά για το 53% τα μέτρα
- Alpha Bank: Την 1η Δεκεμβρίου η αποκοπή του προμερίσματος
- Hellenic Cables: Σύμβαση από τον ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άνοδος μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της ΕΚΤ
- Μπέργκαμ: Ο υπ. Εσωτερικών των ΗΠΑ πήγε να «τσεκάρει» τη Ρεβυθούσα για το αμερικανικό LNG
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις