Μετ΄εμποδίων τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της απεργίας που έχει προκηρυχθεί ως αντίδραση στο εργασιακό νομοσχέδιο
Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, λόγω της νέας απεργίας που έχει προκηρυχθεί ως αντίδραση στο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων και 13ωρη εργασία.
Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός (Γραμμή 1) και το τραμ θα κινηθούν μεταξύ 09:00 και 17:00, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση όσων συμμετέχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο.
Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν αύριο από τις 09:00 έως τις 21:00. Η κίνηση των οχημάτων αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά μετά τις 10:00, ενώ η απόσυρσή τους θα αρχίσει γύρω στις 20:00.
Αναφορικά με τα τρένα και τον Προαστιακό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.
Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Hellenic Train για τα δρομολόγια που θα ακυρωθούν σε τρένα και προαστιακό, με ενδεχόμενο εκτέλεσης ορισμένων δρομολογίων με προσωπικό ασφαλείας.
Απεργία
Να θυμίσουμε πως για την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2025 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) προκήρυξαν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που αναμένεται να εισαχθεί την προσεχή εβδομάδα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε για τις 11.00 π.μ. στο Σύνταγμα.
Ποιοι απεργούν
Η απεργία της ΑΔΕΔΥ καλύπτει τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και του ΕΚΑ τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
ΕΚΑ: Να αποσυρθούν οι αντεργατικές διατάξεις
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει ότι «διεκδικεί την απόσυρση των αντεργατικών διατάξεων του νομοσχεδίου, που αποτελεί δώρο σε συγκεκριμένα εργοδοτικά συμφέροντα».
Παράλληλα, εκφράζει την αντίθεσή του «στο 13ωρο» και στην κατάτμηση του χρόνου αναψυχής.
Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας διεκδικεί Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών και μείωση του εργασιακού ωραρίου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Νετανιάχου δεν θα παραστεί στη σύνοδο στο Σαρμ ελ Σέιχ για τη Γάζα
- Τραμπ στην Κνεσέτ: «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα» (live)
- Πυρά Κεραυνού κατά Παπασταύρου: Διαδόθηκαν ψευδείς δηλώσεις για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου
- Μιλένα Αποστολάκη: Η κυβέρνηση εξαπατάει με το φορέα επαναμίσθωσης ακινήτων
- Νόμπελ Οικονομίας: Σε τρεις επιστήμονες για την οικονομική ανάπτυξη με μοχλό την καινοτομία
- Τα ποσοστά απασχόλησης των περιφερειών της ΕΕ – Εχει ακόμα δρόμο η Ελλάδα
- Με discount 19% η μετοχή της Alpha Trust Ανδρομέδα
- Με Νετανιάχου η σύνοδος για τη Γάζα στην Αίγυπτο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις