Και διασώζει χιλιάδες θέσεις εργασίας
Η βρετανική αλυσίδα λιανεμπορίου Poundland ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει 71 καταστήματα του πτωχευμένου ομίλου οικιακών ειδών Wilko, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν υπό τη δική της εμπορική ονομασία.
Η Poundland, που ανήκει στην πολωνική Pepco και διαθέτει 800 καταστήματα στη Βρετανία, σχεδιάζει να προσλάβει εργαζομένους της Wilko και αναμένει ότι τα αναδιοργανωμένα καταστήματα θα λειτουργήσουν εντός του τέταρτου τριμήνου του 2023.
Η Wilko τέθηκε υπό επιτροπεία τον περασμένο μήνα, αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.
Η διαχειρίστρια εταιρεία PwC ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι τα καταστήματα της αλυσίδας θα έκλειναν τον επόμενο μήνα, καθώς δεν είχε βρεθεί αγοραστής και 9.100 εργαζόμενοι θα απολύονταν.
Η Pepco, η οποία διαθέτει επίσης τις αλυσίδες καταστημάτων Pepco και Dealz στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την αποχώρηση του προέδρου-γενικού διευθυντή της Τρέβορ Μάστερς, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε ιστορικά υψηλά η Wall Street μετά τη συμφωνία Microsoft, OpenAI
- O Φάρατζ προηγείται στις δημοσκοπήσεις
- Η «σημαία» του Στέλιου Πέτσα
- Για σχέδιο εκεχειρίας μίλησε ο Ζελένσκι
- Αναζοπύρωση πολέμου στη Γάζα: Ο Νετανιάχου διέταξε «ισχυρά πλήγματα»
- Nέα συμφωνία Microsoft και OpenAI, αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αποτιμά την OpenAI στα 500 δισ. δολάρια
- Νέες αμερικανικές επιδρομές σκότωσαν 14 φερόμενους εμπόρους ναρκωτικών
- Eurostat: Ανάκαμψη η κατανάλωση των νοικοκυριών και το κατά κεφαλήν εισόδημα στο Β΄ τρίμηνο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








