Οι συνομιλίες με ΗΠΑ ανοίγουν το δρόμο για επίλυση της κρίσης
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, που πραγματοποιείται στην Τιαντζίν της Κίνας, υπερασπίστηκε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ρίχνοντας για άλλη μία φορά την ευθύνη στη Δύση.
«Η κρίση αυτή δεν ξέσπασε από τη ρωσική επίθεση, αλλά είναι το αποτέλεσμα ενός πραξικοπήματος στην Ουκρανία, το οποίο προκάλεσε και υποστήριξε η Δύση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Πούτιν αναφέρθηκε επίσης σε θετική εξέλιξη από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που πραγματοποιήθηκε στην Αλάσκα τον Αύγουστο, σημειώνοντας ότι η συνεννόηση που επιτεύχθηκε «ανοίγει τον δρόμο για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης».
Επιπλέον, ευχαρίστησε την Κίνα και την Ινδία για τις προσπάθειές τους να συμβάλουν σε μια ειρηνική λύση, τονίζοντας την ανάγκη για διπλωματικό διάλογο.
«Εκτιμάμε πολύ τις προτάσεις της Κίνας και της Ινδίας, καθώς και τη συνεννόηση που επετεύχθη με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλα αυτά μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη σταθεροποίηση της κατάστασης», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αυστραλία: Tρομοκρατική επίθεση με δέκα νεκρούς στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ
- Αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα μετά το “όχι” για συνάντηση στο Μαξίμου
- Politico: Το “παγερό” κλίμα στις διατλαντικές σχέσεις πλέον δεν κρύβεται
- Ολυμπιακός: Εφτασε στην Ελλάδα ο νεοαποκτηθείς NBAερ Μόντε Μόρις
- Μητσοτάκης προς αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα
- Αγορά: Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα 14/12 – Το εορταστικό ωράριο και τι ισχύει για σούπερ μάρκετ
- ΕΚΤ: Σταθερά τα επιτόκια όλο το 2026 – Τι σημαίνει αυτό για τους δανειολήπτες
- ΗΠΑ: Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Brown
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








