"Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει το κύριο εμπόδιο για την ειρήνη"
Νέα προειδοποίηση απέναντι στην Ουκρανία έστειλε ο Βλαντίμιρ Πούτιν τονίζοντας ότι «αν το Κίεβο δεν επιθυμεί να επιλύσει το ζήτημα ειρηνικά, η Ρωσία θα πετύχει όλους τους στόχους της “στρατιωτικής επιχείρησής” της με τη χρήση βίας».
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Πούτιν σημείωσε ότι διαπιστώνει πως το Κίεβο «δεν βιάζεται» να τερματίσει τον πόλεμο με ειρηνικά μέσα.
Σε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Tass που μεταδόθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ, εκτίμησε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει το κύριο εμπόδιο για την ειρήνη».
Στο πεδίο, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έκανε λόγο για «μαζική ρωσική επίθεση με ρουκέτες από πολλαπλούς εκτοξευτήρες» στη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Χερσώνα, λέγοντας πως ξέσπασε πυρκαγιά σε υποδομές και ζώνες κατοικίας.
Σε δηλώσεις που έκανε ο Ζελένσκι, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Καναδό πρωθυπουργό, γιατί έκανε και μια στάση στον Καναδά, είπε ότι το πολύ σημαντικό και αυτό που θέλει να προωθήσει είναι οι εγγυήσεις ασφαλείας, ότι θα είναι απολύτως σαφείς πότε θα τις έχει σε ισχύ η Ουκρανία, ποιες θα είναι αυτές και ότι θα διασφαλίσουν ότι δεν θα επαναλάβει η Ρωσία την επιθετικότητά της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπό πίεση ο Τραμπ: Απείλησε για πάγωμα της βοήθειας στην Ουκρανία εάν δεν ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ
- Aegean Shipping Management (Γιώργος Δ. Μελισσανίδης): Καθελκύστηκε το νεότευκτο Green Liberty
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν σύντομα από το Ιράν, αλλά μπορεί να επιστρέψουν να ξαναβομβαρδίσουν
- Πούτιν: Η ένταξη της Αρμενίας στην ΕΕ είναι «απλούστατα αδύνατη»
- Ευρωπαϊκές αγορές: «Ποδαρικό» στον Απρίλιο με ισχυρά κέρδη
- Eli Lilly: Ο FDA ενέκρινε το χάπι αδυνατίσματος Foundayo
- Καρυστιανού: Ανακοίνωσε ότι «ξεκινάει» το κόμμα της (ΕΛΠΙΔΑ)
- Bayer: Σε συνομιλίες με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για υψηλότερες τιμές φαρμάκων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








