Η αμερικανική κυβέρνηση καταβάλλει δυναμικές και ειλικρινείς προσπάθειες για να σταματήσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η αμερικανική κυβέρνηση καταβάλλει «ειλικρινείς προσπάθειες» για λύση στο μέτωπο της Ουκρανίας προσθέτοντας ότι Μόσχα και Ουάσιγκτον θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών οπλών.
Μιλώντας σε συνάντηση στο Κρεμλίνο με τους ανώτατους στρατιωτικούς και πολιτικούς αξιωματούχους της Ρωσίας, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι τους ενημερώνει για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ σχετικά με την Ουκρανία, καθώς και για τις διμερείς συνομιλίες με το Κίεβο.
«Θα ήθελα να σας πω σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε με την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία, όπως όλοι γνωρίζετε, καταβάλλει, κατά τη γνώμη μου, αρκετά δυναμικές και ειλικρινείς προσπάθειες για να σταματήσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις, να τερματιστεί η κρίση και να επιτευχθούν συμφωνίες που να εξυπηρετούν τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων σε αυτή τη σύρραξη», δήλωσε ο Πούτιν.
Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις με τις ΗΠΑ στοχεύουν στη δημιουργία «μακροπρόθεσμων συνθηκών ειρήνης μεταξύ των χωρών μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο συνολικά, εάν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε στους επόμενους σταδιακούς ελέγχους των στρατηγικών επιθετικών οπλών».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CNN: Ο πόλεμος φέρνει κρίση νερού στη Μέση Ανατολή
- Ιράν: Περισσότεροι από 3.000 νεκροί μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ρίχνει στην αγορά 411 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για να φρενάρει το ράλι των τιμών
- Το άκαρπο κάλεσμα Τραμπ για διεθνή φύλαξη των Στενών του Ορμούζ και ο ρόλος της 31ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών καθορίζουν την επόμενη φάση του πολέμου
- Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: «Ο Αλί Χαμενεΐ θεωρούσε ακατάλληλο τον γιο του Μοτζτάμπα για ανώτατο ηγέτη του Ιράν»
- Διήμερη επίσκεψη Δένδια στο Λονδίνο – Συναντήσεις με τον Βρετανό ΥΠΕΞ και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας
- Ιρανός ΥΠΕΞ: Το Ιράν «ποτέ δεν ζήτησε» κατάπαυση του πυρός ή διαπραγματεύσεις
- Eπιθέσεις κατά των Φρουρών της Επανάστασης και της μονάδα Μπαζίτζ στο Ιράν πραγματοποίησε το Ισραήλ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









