Ελλάδα

Πραγματογνώμονας για Blue Horizon: «Δεν ακούστηκε, το “άνθρωπος στη θάλασσα” – Παραβιάστηκαν όλα τα πρωτόκολλα»

Ο ναυτιλιακός πραγματογνώμονας Γιώργος  Ξηραδάκης

Ο ναυτιλιακός πραγματογνώμονας Γιώργος Ξηραδάκης για το βίαιο θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη - «Αποκλείεται να μην είδε ο καπετάνιος», τονίζει

«Έχουν καταπατηθεί πρωτόκολλα της στεριάς, πρωτόκολλα του πλοίου και της κοινωνίας». Αυτό τόνισε ο ναυτιλιακός πραγματογνώμονας Γιώργος  Ξηραδάκης για το βίαιο θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, από  μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες των μελών του πληρώματος που έσπρωξαν από τον καταπέλτη του πλοίου στο νερό και κατ’ επέκταση στο θάνατο τον ατυχο επιβάτη τόνισε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος ένας έμπειρος αξιωματικός πλοίου, ο ύπαρχος, να προβεί σε αυτήν την αδιανόητη ενέργεια. «Στο Λιμάνι θα έπρεπε να υπάρχει αστυνόμευση. Δεν βλέπουμε κανένα λιμενικό. Έπρεπε να υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές» υπογράμμισε ο κ. Ξηραδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας τον διαπληκτισμό πριν από τη μοιραία σπρωξιά του υπάρχου ο ναυτιλιακός πραγματογνώμονας εξήγησε ότι αντί να προσπαθήσει να τον απωθήσει θα έπρεπε να τον τραβήξει μέσα στο πλοίο.

«Δεν ακούγεται πουθενά το άνθρωπος στη θάλασσα» δήλωσε επίσης, σχολιάζοντας ότι εκτός από το πλήρωμα που ήταν πάνω στον καταπέλτη ούτε οι άλλοι που βρίσκονταν στον ντόκο, την ώρα που αναχωρούσε το «Blue Ηorizon» αντέδρασαν, παρά έμειναν απαθείς να βλέπουν τον άνθρωπο να πνίγεται.

«Αποκλείεται να μην είδε ο καπετάνιος»

Μιλώντας για τις ευθύνες του καπετάνιου ο κ. Ξηραδάκης ανέφερε ότι αποκλείεται να μην είχε δει από τις κάμερες τι έγινε στον καταπέλτη του πλοίου

«Δεν λέω ότι έχουν δει ότι πέφτει άνθρωπος στη θάλασσα. Έχουν δει σίγουρα ότι ο ο ύπαρχος, γιατί είναι και σωματώδης, μαλώνει (σ.σ. με τον αργοπορημένο επιβάτη). Εκεί σταματά τις μηχανές. Αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα τη δολοφονία», σημείωσε.

«Οι ναυτικοί δεν σεβάστηκαν τα πρωτόκολλα»

Όπως  τόνισε ο κ. Ξηραδάκης εξάλλου,  την στιγμή που ο Αντώνης πέφτει στο νερό «βλέπουμε να γίνεται μία δολοφονία γιατί πολύ απλά οι τρεις εργαζόμενοι δεν σεβάστηκαν τα πρωτόκολλα που διέπουν τη λειτουργία της ακτοπλοΐας. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

Σχολιάζοντας την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της Attica Group εκτίμησε ότι έγινε γιατί δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή προσέφερε μια μικρή ικανοποίηση στην κοινή γνώμη.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και με το Λιμενικό Σώμα. Εδώ βλέπουμε ότι το Λιμάνι (σ.σ. του Πειραιά) είναι ξέφραγο αμπέλι», συμπλήρωσε ο κ. Ξηραδάκης. Όσον αφορά την αντίδραση των αυτοπτών μαρτύρων σχολίασε ότι έστω και αν το πλήρωμα δεν αντέδρασε, θα έπρεπε να είχε ρίξει κάποιος ένα σωσίβιο στον 36χρονο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu