Ποιες συμφωνίες υπεγράφησαν στο Μαξίμου με τον υπ. Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σουλτάν Αχμέντ Αλ-Τζάμπερ (Sultan Ahmed Al Jaber) συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης .
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με αμοιβαία επωφελείς συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τομέα στον οποίο η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Παρουσία του Πρωθυπουργού υπεγράφη η δεσμευτική Συμφωνία Χρηματοδότησης και Υλοποίησης του έργου μετατροπής του Πόρου σε «GR-eco Island», μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης, που εκπροσωπείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και της MASDAR, η οποία είχε ανακοινωθεί στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) στο Ντουμπάι τον περασμένο Δεκέμβριο.
Υπεγράφη ακόμα η δεύτερη ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) και του επενδυτικού ταμείου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων MUBADALA Investment Co., για την από κοινού ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Τζόκοβιτς για την ανάδειξη του ελληνικού τένις
- Viohalco: Αυξημένα στα 98,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
- Ευρωπαϊκές αγορές: έκλεισαν με απώλειες – Ισχυρά κέρδη 2,5% από Saab
- Τα «θαύματα» του Χρηματιστηρίου: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για Trek Development με κέρδη 55,71%
- ElvalHalcor: Αυξημένα κατά 29% στα 98,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
- Πλαστικά Θράκης: Από 23 Ιανουαρίου η καταβολή μικτού προμερίσματος 0,0685 ευρώ ανά μετοχή
- Ο Νεϊμάρ αγοράζει με 18 εκατ. δολάρια το εμπορικό σήμα «Pelé»
- Κυρανάκης: Τέλος με τις απευθείας αναθέσεις για συγκοινωνιακό έργο στην περιφέρεια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








